Blogs DIY

DIY : een verjaardagsshirt (+free printable)

Mijn jongste wordt over een paar dagen alweer 1 jaar oud! Ik wilde voor zijn verjaardag een shirtje kopen met een grote 1 erop of met een leuke tekst, maar ik merkte dat die online toch nog best wat kosten! Daarom besloot ik er zelf één te maken en dat was eigenlijk best simpel! Een vriendin van me maakte een leuk ontwerp en die kun je hier downloaden. De free printable is beschikbaar in de cijfers 1 t/m 5. Kosten voor deze DIY: +/- 6 euro. 

Benodigdheden

Verjaardagsshirt, transfer paper action

  • Een printer
  • Een strijkbout + plank
  • Transfer Paper (ik kocht het bij de Action voor ruim 2 euro (exacte prijs weet ik even niet meer)
  • Een wit shirt (Bijvoorbeeld bij de Hema voor 3,50 euro)
  • De free printables van Mama’s op hakken:

Free printable shirt 1 jaar
Free printable shirt 2 jaar
Free printable shirt 3 jaar
Free printable shirt 4 jaar
Free printable shirt 5 jaar

Stap 1

Print je plaatje op je transfer paper. De printables zijn in spiegelbeeld, anders komt het cijfer verkeerd op het shirt te staan. Als je hem hebt geprint, laat je hem vervolgens 30 minuten drogen.

Verjaardagsshirt

Stap 2

Verwarm je strijkijzer op de gewenste temperatuur (dit verschilt per papiersoort, dus lees even de uitleg op de verpakking van je transfer paper). Knip ondertussen de afbeelding uit. Ik knipte elk onderdeel los uit, dat vind ik het mooist en je kunt het zo zelf strijken zoals je het wilt. Knip ongeveer 5 mm om de afbeelding(en) heen.

Verjaardagsshirt

Stap 3

Plaats de afbeelding met de geprinte kant naar beneden op het textiel en strijken maar. Dit doe je met ronde bewegingen. Bij het papier van de Action doe je dat 60-90 seconden per onderdeel.

Verjaardagsshirt

Stap 4

Laat het geheel even twee minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig het folie.

Verjaardagsshirt

Et voila! Je verjaardagsshirt is klaar! Show je ons je resultaat?

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Moe-der zijn, Hoe reken ik af met die chronische vermoeidheid?

Oh geliefde mede-moeders. Vandaag is een grijze dag en ik vraag mij om 09:38 uur al af of 3 liter...

Sluiten