Blogs

Dit waren de meest gelezen blogs van 2018

Voordat we jullie vertellen welke blogs vorig jaar het meest werden gelezen, willen we jullie natuurlijk via deze weg het beste wensen voor dit nieuwe jaar. We hopen dat jullie een jaar tegemoet gaan vol blijdschap, liefde en gezondheid!

In deze blog vertellen we jullie welke 10 blogs van vorig jaar het meeste zijn gelezen. We schrijven bewust ‘blogs van vorig jaar’. Als we een top 10 maken met de blogs die vorig jaar het meest zijn gelezen, zijn dat vooral oudere blogs die het goed doen via de zoekmachines en dan is onze top 10 elk jaar hetzelfde. Deze lijst gaat dus over blogs die vorig jaar online kwamen en goed worden gelezen!

De top 10 van vorig jaar

1. Meet the mama Suzanne

In februari schreven we over Suzanne.

Deze knappe meid uit Amersfoort had een baan waar vele meiden van dromen. Ze was dolfijnentrainster in het Dolfinarium in Harderwijk. Maar op 15 januari 2011 sloeg het noodlot toe. De Amersfoortse viel tijdens een training met haar gezicht op de betonnen rand van het showbassin. Haar leven veranderde 180 graden. Ze hield hersenletsel aan het ongeval over, werd arbeidsongeschikt en haar relatie strandde.

Haar verhaal werd vorig jaar door bijna 10.000 mensen gelezen. Heb je het gemist? Je vindt het hier.

Foto: Ingo Cali

2. Meet the mama: Tessa

Weer zo’n bijzonder verhaal dat ontzettend vaak is gelezen en ook werd opgepakt door Linda Nieuws.

Je hebt in de krant vast wel eens verhalen gelezen over vrouwen die niet wisten dat ze zwanger waren en plots midden in een bevalling zaten. Dat overkwam ook de 21-jarige Tessa uit Emmeloord. Eerst dacht ze dat ze last had van ongesteldheidskrampen. Toen dat erger werd, ging ze uit van een blindedarmontsteking. In de ambulance voelde ze ineens een hoofdje tussen haar benen en besefte ze zich dat ze een kindje zou krijgen.

Haar verhaal lees je hier.

3. Meet the mama: Samantha

We blijven bij de ‘Meet the mama’ rubriek. Ook het verhaal van Samantha werd namelijk duizenden keren gelezen.

Hoewel wij in een land leven van voorspoed, geluk en vrijheid kunnen we soms allemaal vergeten waar het allemaal echt om draait. Knijp even in je handen als je gezond bent, kijk om je heen en zie je geliefden. Wees blij om de dingen die je hebt en count your blessings. Want als je gezondheid onzeker is, dan weet je echt wat je lief is. Voor Samantha is die gezondheid onzeker. Ze voert een strijd tegen kanker. Die vervelende rotziekte die zomaar een leven binnenstormt en van alles wil leegroven.

Haar openhartige verhaal lees je hier.

4. Een terugblik met de meest gelezen mama’s

Op moederdag schreven wij in een terugblik hoe het ging met de meest gelezen mama’s. Een terugblik met mooie verhalen, maar ook met verdrietige updates.

Je leest het hier.

5. Het bevalverhaal van Filip

Ex-gastblogger Elise beviel afgelopen jaar van de schattige Filip. De blog waarin ze beschrijft hoe de bevalling verliep, werd duizenden keren gelezen.

Je leest het hier!

5. Het bevallingsverhaal van Olivia

Ook het bevallingsverhaal van Olivia werd veel gelezen door jullie. De kleine meid is alweer bijna een half jaar oud. Ze kwam ter wereld via een keizersnee. Hoe dat ging lees je hier.

6. Meet the mama: Janneke

Janneke is 29 jaar, ruim 8 jaar getrouwd met Jan Dirk en mama van drie schattige kinderen. Ze omschrijft zichzelf als een open en kwetsbaar persoon en een ontzettende prater. Volgens haar zie je ook aan haar hoe ze zich voelt. Vaak is het zwart of wit en zit er weinig tussen. Ze zegt je naar eigen zeggen alles wat je wil weten en dat maakt haar ook kwetsbaar. Mensen om haar heen noemen het sterk, maar dat ziet ze zelf niet zo. Want ze kan net als zovelen van ons onzeker zijn. Ze vertelt open over haar kinderwens, bekkeninstabiliteit en burn-out.

De blog lees je hier!

7. Welkom lieve Luther!

Ook gastblogger Ruth beviel afgelopen jaar. Van de mega schattige Luther. De blog met daarin het verhaal van zijn geboorte (inclusief prachtige bevallingsfoto’s) staat natuurlijk ook in de top 10 met meest gelezen verhalen!

8. Hoera! We krijgen een …

De blog waarin ik bekendmaakte wat voor geslacht mijn baby had, werd vaak gelezen! In de blog maakte ik bekend dat ik een meisje kreeg! Inclusief de foto’s van de mini- genade reveal party. Die had Jennifer georganiseerd <3

9. Meet the mama: Roxanne

Roxanne is een stralende en krachtige vrouw die doorzet als het tegen zit, omdat ze niet bij de pakken neerzit. En dat terwijl ze een heel heftige tijd achter de rug heeft. Haar dochter Fae is in stilte geboren. Eèn van de moeilijkste dingen die Roxanne moest verwerken:

Haar verhaal lees je hier.

10. De weg van Abish naar haar liefdesbaby

Gastblogger Abish vertelde in één van haar eerste blogs over de weg die ze moest bewandelen om zwanger te raken. Een open en eerlijk verhaal. Je leest het hier. Inmiddels is ze hoogzwanger. We zijn benieuwd wanneer de kleine komt!

Dit waren de meest gelezen blogs van 2018! Welke is jou het meeste bijgebleven?

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Geboorteplannen voor 2019

In deze blog schrijft Jorien over geboorteplannen die zwangere vrouwen maken. Komen deze wensen altijd uit?

Sluiten