Blogs

Disneyland Parijs met peuters: wel of niet doen?

Afgelopen zomer bezochten wij Disneyland Parijs met onze twee peuters. Om hun alvast voor te bereiden op dit uitje, heb ik ze van te voren de serie van Mickey op Netflix laten kijken. Mijn kids hadden namelijk geen idee wie Mickey Mouse is.  Om eerlijk te zijn was deze trip ook meer een reis voor mij. Als kind wilde ik zo graag een Disneypark bezoeken. Eens zullen dromen uitkomen, nu was het zover.

Disneyland Parijs met peuters

Ik droomde ervan om Mickey te zien, Assepoester en de Lion King. Dat waren mijn helden van vroeger. Ik wilde dan in een prinsessenjurk wandelen door het park, met een Minnie haarband op mijn hoofd.

Twintig jaar later en ik kan deze droom verwezenlijken. Alleen in plaats van mijn kleine ik, breng ik mijn tweeling van notabene 2 jaar naar het park. Wat een bofkonten. Gelukkig raken zij al snel enthousiast bij het zien van alle leuke billboards langs de looproute naar het park. Deze dag zal slagen, het kan niet anders.

Na een kleine drie kwartier, bevonden we ons eindelijk in het park. Het beroemde kasteel had ik in het vizier en hoppa daar konden wij een familie foto maken. Dit moment hebben wij in ieder geval goed vastgelegd. We besloten om een aantal attracties op te zoeken die voor peuters leuk waren om te doen. En dit zijn er echt genoeg, want ook voor de allerkleinste is er voldoende te beleven.

Wel moesten wij 20 minuten wachten om in een attractie te kunnen. Dit klinkt lang, maar dit is voor Disney begrippen een zeer rustige dag. Zo voelde het niet voor Jayson. Nadat we in de rij hadden gestaan en we na 1 minuut vliegen in Dombo weer eruit moesten stappen, huilde hij tranen met tuiten. “Ik wil nog een keer”, jammerde hij.

En zo gingen wij attractie in en attractie uit. Zo nu en dan een eetstop en dan gingen wij door. Die dag waren wij niet te stoppen. Om 21:00 uur konden wij een spectaculaire vuurwerk avondshow bijwonen. De twins die geen middagdut hadden gedaan, keken naar deze prachtige show met ogen vol bewondering.

Do’s en dont’s

 • First of all: koop je tickets online. Dit scheelt zoveel geld!!
 • Download de Disney app en zoek naar attracties waarbij de rijen relatief kort zijn.
 • Let goed op attracties die spannend zijn. Disney kent natuurlijk ook een spannende kant. Yasmina vind snel dingen  ‘eng’. Om die reden kozen wij voor zachtaardige attracties,
 • Neem genoeg versnaperingen mee voor in de rij of onderweg. Disney met peuters is te vergelijken met een vliegreis. Je moet ze onderweg (tijdens het wachten) wel vermaken en bezighouden.
 • Je kunt op de foto met je Disneyvriendje. Maar verzeker je ervan dat je kindje dit ook echt leuk vindt. Het zou echt jammer zijn als je na een uur wachten een huilend kind naast Minnie treft. Wij wisten dat Yas en Jay dit echt niet leuk zouden vinden. Wij hebben dit dan ook niet geprobeerd.
 • Het park is zo groot, dat het onmogelijk is om het te verkennen op 1 dag. Wil je echt meer zien, neem dan de tijd om meerdere dagen het park te bezoeken.
 • I.v.m. het 25-jarige bestaan van Disney Paris, zijn er dit jaar allerlei leuke shows. Ga op tijd naar deze shows om een leuk plekje te bemachtigen. Veel fans staan al een uur van tevoren te wachten.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

3 Reacties

 • Reply
  Lies
  16 september 2017 at 09:13

  Gaaaaaaaaaaafffffff

 • Reply
  Christa
  16 september 2017 at 11:12

  Heel erg gaaf! Is voor mij ook een droom!
  Wij gaan als we 10 jaar getrouwd zijn.
  Dat is over 2,5 jaar.
  Dan is de jongste 4 en de oudste 7.
  Kijk er nu al naar uit!

  • Reply
   Jennifer
   16 september 2017 at 13:41

   Super leuk zeg! Voor mij voelde het dus ook zo: als een droom die uitkwam :-)! Nog even wachten, maar dan heb je ook zeker iets om naar uit te kijken :-)!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Waar let je op bij de aanschaf van een kinderwagen en buggy?

  Ik kan het me nog goed herinneren: ik was zwanger van Eljada en mocht van mijn ouders een kinderwagen uitzoeken....

  Sluiten