Blogs

Nooit meer saaie gesprekken met deze dilemma’s en vragen

Wie mij goed kent weet dat ik verzot ben op het stellen van gekke, ingewikkelde vragen die een gesprek onverwachts een andere wending kunnen geven. Ik schroom niet om opeens aan mijn vriendinnen te vragen wanneer ze voor het laatst gehuild hebben (en waarom natuurlijk). Of ik informeer naar de toekomstplannen of bespreek een aantal dilemma’s waarbij ze MOETEN kiezen.

Dilemma’s en vragen voor woensdagavond

Voor deze blogpost vond ik het een geniaal idee om jullie mee te nemen in mijn eindeloze dilemma’s en vraagstellingen. Dit voor een beetje vermaak op deze woensdagavond of wellicht een aantal ijsbrekers die je kan inzetten bij een etentje met je schoonouders of een lunchpauze met je collega’s.

Ohja ik moet wel bekennen dat ik wel een beetje valsspeel. De meeste dilemma’s komen uit mijn eigen brein, maar een aantal zijn afkomstig uit het ‘dilemma boek op dinsdag’. Dit is één van mijn trouwe hulpbronnen. Okey, Lets go:

Dilemma’s

1.
Voor altijd lauwe koffie of thee drinken,

Of;

Elke dag een drie gangen diner bereiden voor 15 man.

2.
Je woont op de 94ste verdieping van een flat zonder lift.

Of;

Al je digitale communicatie moet vanaf vandaag via handgeschreven brief.

3.
Je wordt iedere nacht om het uur wakker omdat je jeuk hebt.

Of;

Of je slaapkamer bevindt zich in je achtertuin in een tipi tent.

4.
Alles wat je eet smaakt naar aardappel.

Of;

Je hebt altijd een regenbui precies boven je hoofd (als je buiten bent).

Mijn keuzes

Wat betreft het eerste dilemma zal ik absoluut gaan voor lauwe koffie of thee. Lets be honest; als mama drink je zo vaaaak lauwe koffie of thee. Doe er wat ijsklontjes in en je hebt ijsthee. Voila, creatief denken noem je dat. Plus, ik denk dat lauwe koffie op een gegeven moment wel went. Dan maar wat rust bij het avondeten.

Het tweede dilemma is al een stuk pittiger. Want ja, al die trappen moeten nemen is geen pretje. Ik zou al afhaken bij de verhuizing. Maar dan kiezen voor een handgeschreven brief in plaats van digitale communicatie? Stel je voor dat je nog een studie wil doen. Dit betekent dus een scriptie schrijven met de hand. Okay, mijn keuze: ik ga voor terug in het tijdperk en dan maar mijn handschrift optimaliseren. Misschien schrijf ik gelijk  wat liefdesbrieven aan mijn man. Een voordeel: dan komen de briefjes met; ‘wil je met mij verkering’ weer in. Hoe leuk was dat als je in je schoolvakje een briefje vond met ook nog een multiple choice: ja of nee.

Dilemma drie is dan toch wat makkelijker. Elk uur wakker worden is drama! Been there, done that (hoop ik). Met newborn twins wordt je zeker wel elk uur wakker. Ik zal gaan voor een tipi tent in de tuin die ik knus een gezellig maak. Wellicht overweeg ik dan te emigreren naar een warm land zodat de koude winternachten mij bespaard blijven.

En dan de aardappel. Ik weet dat Nederland een aardappelland is. Maar er zijn grenzen toch?! Stel je voor dat je in alles wat je bereidt eerst een aardappel smaakversterker moet toevoegen. Een soort van nieuw E-nummer die nog slecht voor je gezondheid is ook. En dan nog te bedenken dat je nooit en dan ook NOOIT meer chocola kan proeven. Dan kies ik maar voor de mistroostige regenbuien boven mijn hoofd. Ik hoop dat ik dan een paraplu mag aanschaffen.

Vragen die diepgang geven

Bovenstaande vragen zijn natuurlijk leuke ijsbrekers en zorgen voor leuke gesprekken. Maar voor echte diepgang moet je wel van een ander kaliber komen. Hier wat vragen voor diepgang in gesprekken met je partner, vriendinnen, kinderen of wie dan ook:

 1. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
 2. Als je mocht kiezen; zou je dan je verleden veranderen of je toekomst willen zien? En waarom?
 3. Welke herinnering met je oma/moeder/opa/ vader is je het meest dierbaar?
 4. Wat wilde je als kind later worden?
 5. Wat zou jij doen met 1 miljoen?
 6. Welk verhaal vertelt jouw familie over jou?
 7. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
 8. Welke vaardigheid of kwaliteit zou je willen hebben?
 9. Stel je huis brandt af en je geliefden zijn veilig en je kunt 1 voorwerp kiezen om mee te nemen. Wat zou dat zijn?
 10. Wat zou je opnieuw willen meemaken?

Trust me, met deze dilemma’s en vragen heb je een hoop vermaak. Dus: bij je volgende vriendinnendate kun je gerust deze vragen stellen. Een hoop vermaak wordt gegarandeerd!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

2 Reacties

 • Reply
  Marieke
  26 april 2017 at 21:47

  Wat supergrappig! Heb het boek meteen op mijn wishlist gezet 🙂

 • Reply
  Femke
  27 april 2017 at 10:02

  Zalig boek!! 🙂 Ik stond laatst in twijfel om het te kopen en heb het toch niet gedaan, maar nu ik jouw dilemma’s zo lees heb ik natuurlijk weer zin om het aan te schaffen 🙂

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Meet the mama: Dita

  Bovenstaande stralende mama is Dita. Ze woont in een Fries dorpje en is 27 jaar. Samen met haar vriend heeft...

  Sluiten