Blogs Tweeling Winacties

De bijzondere band van mijn tweeling!

Al vanaf de zwangerschap zijn ze samen. Op de eerste echo rond 8 weken zagen wij wonder boven wonder dat er twee baby’s in mijn buik groeiden. Weliswaar gescheiden door een tussenwand, omdat ze beide een eigen ‘kamer’ hadden in mijn baarmoeder. Daar in mijn buik begon voor hun het leven. Ze hoorden dezelfde geluidjes als mama zong of hoestte.  Ongetwijfeld merkten ze op een gegeven moment ook elkaar op; want die harde schopjes moesten ergens anderen vandaan komen. 

Twee jaar later

Yasmina was ziek en gaf aan niet naar de opvang te willen. Om die reden besloot mijn man thuis te werken, zodat dochterlief languit op de bank kon ontspannen. Jay ging dus alleen naar de gastouder. Dit was de eerste keer dat ze ook echt een dag zonder elkaar waren. En de kids hadden echt een vreemde dag. Jay barstte zomaar in tranen uit en legde wel 10 keer uit dat zijn zus ziek was. Ons meisje heeft ondanks haar zieke toestand constant gevraagd waar haar broertje was. Rond 17.00 uur was het weer tijd voor elkaars weerzien. Met een sprong in de lucht en vervolgens een zoen en een knuffel was de begroeting compleet.

Een bijzondere band

Bovenstaand verhaal weerspiegelt exact hoe dol de tweeling op elkaar is. Ze zijn altijd samen, maken dezelfde herinneringen en kennen elkaar door en door. Vooral dit laatste is heel grappig aangezien mijn twee kids zo verschillend van elkaar zijn. De één is extravert en zeer avontuurlijk. De ander is juist heel voorzichtigheid en wat introvert. Dit maakt dat ze elkaar uitdagen en temmen. Zo mooi om te zien, aangezien dit heel natuurlijk gaat.

Toen wij een weekend weggingen besloten we een bezoek te brengen aan het strand. Onze boy sprong in het water en kende geen angst. Yasmina wilde juist pertinent het water niet in. Ons ‘gepush’ maakte het er niet beter op. Totdat ze samen gingen spelen en binnen korte tijd ook Yasmina in het water lag te spelen. Handig!!

Deze bijzondere band van de tweeling komt naar mijn idee vooral door het altijd samen zijn en elkaar door en door kennen. Ze zijn elkaars beste vrienden. Het is overigens ook niet zo dat ze alsmaar bij elkaar zijn. Ze hebben ook eigen interesses en eigen vriendschappen. Zo is Eljada (de dochter van Hanna) dikke maatjes met Jay;  allebei twee druktemakertjes.

Door kleding kun je deze tweelingband goed tot uitdrukking brengen!

Daarom vind ik de t-shirts van ‘Sweetest Design’ erg leuk. Ze hebben speciaal voor tweelingen een lijn ontwikkeld met bijpassende t-shirts. Dit fenomeen kende ik al wel, alleen waren ze naar mijn idee alleen nog verkrijgbaar in Amerika. Yas en Jay zagen ook al dat hun kleding hetzelfde was en aandachtig werden de kledingitems bestudeerd. Super schattig :-)!

We mogen een set weggeven!!

Sweetest Design biedt ook andere tweelingmama’s een leuke set aan. Deze mag de winnaar zelf uitkiezen op hun website. Wat trouwens ook heel prettig is, is dat je ook twee verschillende maten kunt bestellen. Niet elke tweeling heeft namelijk dezelfde maat, waardoor je zeker weet dat het setje ook goed past.

Wil je ook kans maken op een tweelingset? Zo doe je mee:

  1. Like de pagina Sweetest Design op Facebook
  2. Like de pagina Mama’s op hakken op Facebook
  3. Laat in de comments op FB weten welke set bij jouw tweeling past!

De winnaar wordt op 01 augustus bekend gemaakt op de Facebook pagina van Mama’s op hakken! Good luck!

– Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sweetest Design –

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Andrea

Andrea is 25 jaar oud, getrouwd met Jaap en sinds 27 maart 2016 mama van dochter Salomé. Na drie keer...

Sluiten