Gastblog Van Ruth

De kerstvakantie is aan!

En de feestdagen staan voor de deur. Ondanks dat de laatste weken ècht afzien waren, want de meiden waren doodop, prikkelbaar en oververmoeid, zag ik er ook een beetje tegenop. Natuurlijk vind ik het heerlijk dat we ’s ochtends voorlopig even niet hoeven te haasten, vliegen, rennen om iedereen op tijd op school, de peuterspeelzaal of oma af te leveren. Ik ben zo géén ochtendmens en I love the slow mornings, maar toch ineens dacht ik ‘Oh boy!’ 

Wait what! 

Twee weken lang 24/7 met onze kleuter, peuter en baby vind ik best veel. Het is niet zo dat ze uitslapen bijvoorbeeld. Nee gewoon hartstikke wakker om 07.00 en met een beetje pech elke ochtend Vieve die als een prinses van de trap gedragen wil worden (dit is geen grap overigens).  Wat gaan we doen? Hoe gaan ze zich vermaken of hoe moet ik ze vermaken zonder dat de tv de hele dag aanstaat? Ineens kan ik me zo druk maken en beren op de weg zien. Gelukkig is daar Hans om de boel zoals gewoonlijk te relativeren. Niet alleen zij zijn moe en op, ikzelf ook een beetje. Vooral de laatste weken waren best druk en intensief op het gebied van werk (veel afspraken buiten de deur, keuzes maken, knopen doorhakken, samenwerkingen aangaan, investeren etc). De slapeloze nachten, niet heel heftig maar wel elke nacht wakker om te voeden en de rugpijn en moeheid bij het opstaan elke ochtend zorgden ervoor dat ook mijn lontje wat korter is dan normaal. Niet gek, maar wel stom. 

Wat kan en ga ik er zelf aan doen? 

Ik maakte een plan voor mezelf en zette op papier welke dingen ik graag wilde doen. Op deze manier kreeg ik meer inzicht voor mezelf in de komende twee weken. De chaos maakte plaats  voor overzicht en overzicht zorgt voor rust. Een bewuste keus is dat ik absoluut geen volgeplande agenda wil hebben. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar ik ken mezelf en ik ken ons.

Wij zijn van nature nogal geneigd om veel de deur uit te gaan in dit soort vakanties, afspreken met vrienden, oma’s bezoeken, dagje quality time met één van de kids, logeerpartijtjes met (grote) nichten, dagje uit en dat soort dingen. Ik geniet daar ook oprecht van en vind het belangrijk. Toch merk ik dat de behoefte is veranderd. 

Logeerpartijtjes zijn prima, maar het kan er ook eentje zijn en niet twee of drie. Oma’s bezoeken kan ik ook beperken tot eentje in de vakantie en de andere oma’s in de weken erna een keertje. Een dagje qualitytime met één van de kids hoeft niet een hele lange dag in een andere stad te zijn, maar kan ook door even samen op de fiets naar de stad te rijden en ergens gezellig wat te gaan drinken of gezellig knutselen samen. Het hoeft niet groots en veel, het kan ook kleiner en minder.

Ruimte. In tijd en in hart. 

Alleen dit goede voornemen (en ik doe nooit aan goede voornemens) geeft al rust. Ineens kijk ik er naar uit. De vakantie is AAN! Ik ga genieten van ontspannen feestdagen, waarin ik mijn telefoon bewust minder zal gebruiken en nog meer kan genieten van mijn gezin. 

Dag 2018! 

Je was een mooi jaar, een jaar waarin we gezegend werden met onze Luther. Een jaar waarin ik mocht groeien als mens en moeder. Een jaar waarin er nieuwe ontwikkelingen waren op het gebied van werk. Ik heb vertrouwen in het nieuwe jaar wat komen gaat, samen met mijn gezin, samen met Hem. 

Alle goeds en veel zegen voor het nieuwe jaar! 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Zwangerschapsupdate – 8 maanden

Acht maanden zwanger klinkt best wel heel erg zwanger. En eerlijk, ik voel me ook hartstikke zwanger. Ik heb echt...

Sluiten