Gastblog Van Marianne

De kerstvakantie en ons beginnersfoutje….

[De kerstvakantie. Wat keken we ernaar uit om weer even twee weken terug naar het ‘oude’ ritme te gaan. Geen wekker en pas wakker worden als het licht is. Geen brood smeren en dus ook geen schoolruns. Heerlijk was het, we waren er even echt aan toe! Omdat dit de eerste ‘langere’ vakantie was sinds Lauren naar school gaat, hadden Roland en ik vooraf onze dagen op elkaar afgestemd, zodat er altijd iemand van ons bij Lauren thuis zou zijn. Eén cruciaal aspect zijn we daarbij alleen compleet vergeten. Laten we het houden op een beginnersfoutje….

De planning van de kerstvakantie

Momenteel heb ik een contract van 16 uur. Dat is hartstikke fijn, want daardoor ben ik natuurlijk veel thuis. Toen de kerstvakantie in zicht kwam, was het dan ook fijn dat we ‘maar’ 2 dagen per vakantieweek hoefden op te vangen om ervoor te zorgen dat Lauren lekker 2 weken thuis zou kunnen zijn en niet extra naar de BSO hoefde. Beide weken namen we allebei een dag vrij. Opgelost zou je denken, leuk voor Lauren en goed geregeld. 

Besefmomentje

Het weekend voorafgaand aan de kerstvakantie zaten we gezellig te borrelen met vrienden. Al gauw kwam de kerstvakantie ter sprake en vroegen ze wat onze vakantieplannen waren. We gaven aan hoe onze planning eruitzag, waarop de eerste reactie was: “Maar dan hebben jullie dus helemaal geen vakantie samen?”

We keken elkaar aan en op dat moment beseften we het. We hadden alles zo geregeld dat Lauren lekker thuis kon zijn tijdens deze vakantie, maar waren daarbij onszelf compleet vergeten! We waren zo bezig geweest met haar planning dat we gewoon geen dag samen vrij zouden zijn!

Tuurlijk hadden we de feestdagen samen, maar die zitten bij ons altijd helemaal volgepropt. Met mijn familie in Zeeuws-Vlaanderen en Roland zijn ouders die gescheiden zijn, zijn 3 ‘kerstdagen’ dan ook zo gevuld. Omdat mijn oma in Brugge woont en zij op eerste kerstdag ook nog naar huis gebracht moest worden, zorgde dat ervoor dat we binnen 48 uur tijd ruim 600 km op de teller hadden staan. 

Lesson learned 

Afgelopen weekend concludeerden we dus dat dit niet een heel geslaagde ‘familievakantie’ was. Ja, we hebben het afzonderlijk fijn gehad met Lauren, maar echt een paar daagjes samen als gezin hebben we simpelweg niet gehad. Een typisch gevalletje dus van een goed plan met een slechte uitvoering. De eerstvolgende vakanties zijn de carnavalsvakantie en de voorjaarsvakantie. Reken maar van yes dat we het dan heel anders gaan aanpakken, want deze fout maken we niet nog een keer! 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Je kindje gehecht aan een knuffel: doen of niet?

// Jaap // Laat jij je kindje gehecht raken aan een knuffel? Het brengt best wat ballast met zich mee!...

Sluiten