Gastblog Van Elise

Een dagje Rotterdam met kids

Anderhalve week terug zijn Summer en ik een dagje naar Rotterdam geweest met een vriendin van mij en haar dochter. Wij wonen in Amsterdam, zij in Tilburg. We zochten dus een plek om af te spreken die voor ons beiden ongeveer evenveel reistijd zou kosten en dat werd Rotterdam! Ik was er alleen nog nooit geweest en had geen idee wat we er konden gaan doen met onze meiden. Gelukkig kreeg ik super leuke tips na een oproepje via Instagram!

Koffie bij KEET

Na een ov-reis van een uurtje pikte mijn vriendin ons op bij Rotterdam Centraal. We reden gelijk door naar KEET, waar wij een hazelnoot latte macchiato dronken en de meiden een bio-perensapje. We hadden elkaar al een hele tijd niet gezien dus we hadden genoeg om bij te kletsen, terwijl de meiden konden spelen in het speelhoekje. KEET is ook een concept-store, dus we moesten de meiden soms wel even weg trekken bij alle mooie spulletjes die in de winkel stonden. We hebben nog geprobeerd om een leuke geposeerde foto te maken van de meiden, maar ze hadden er geen zin in haha!

Spelen bij Villa Zebra

Na onze koffie reden we door naar Villa Zebra, waar een soort interactieve tentoonstelling te zien was. De meiden mochten overal aankomen en overal in, op en doorheen dus dat was echt super leuk voor ze! Er waren bakken met lego, een zandtafel met kinetisch zand, stokken en doeken om een tent mee te bouwen. Er waren kleine kamertjes waar ze in konden, die bijvoorbeeld als een camper waren nagebouwd en een kamer met verkleedkleren. Ook was er een kamertje waarvan de hele wand magnetisch was, en waar de kinderen overal magneetjes konden plakken. De meiden konden dus lekker hun gang gaan en de mama’s konden nog meer kletsen :-), ideaal!


Broodje bij Juffrouw van Zanten

Na al dat spelen hadden de meisjes wel trek gekregen, dus gingen we op weg om ergens wat te gaan eten. Bij Juffrouw van Zanten hadden ze een hele toffe speelhoek, dus hebben we daar een lekker broodje besteld. Ik had een broodje met geitenkaas en bietjes en voor de kinderen was er ook een uitgebreide menu-kaart, waarvan we een tosti kozen die ze konden delen (het was heel robuust brood). De bediening was super vriendelijk en heel kindgericht, ze kwamen zelfs nog extra speelgoed brengen! De meiden hebben een hele tijd gespeeld met een poppenhuis en alle popjes en meubeltjes die daarbij hoorden.

Na de broodjes zijn we terug naar het station gegaan. Van tevoren wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten van Rotterdam, maar uiteindelijk hebben we meerdere leuke plekken gezien die echt een aanrader zijn! Welke stad raden jullie aan voor onze volgende date?

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Nicole
  31 juli 2017 at 08:08

  Wat een leuke tips! Die ga ik onthouden 🙂

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  De overgang van één naar twee naar drie kinderen.

  Mijn wereld stond op zijn kop toen ik voor het eerst moeder werd. Vooropstellend dat ik dol was op mijn...

  Sluiten