Gastblog Van Elise

Bruiloft to-do list

Dat het plannen van een bruiloft stress met zich mee zou brengen kon ik me van tevoren goed voorstellen. Gelukkig waren we vroeg met het plannen, waardoor de combinatie van gebrekkig en vertraagd contact door het tijdsverschil (het is 7 uur later in Maleisië) niet zo erg was.

Toen we het besluit hadden genomen om in Maleisië te trouwen heb ik een timeline gemaakt met wanneer ik alles geregeld wilde hebben. Ik vind het fijn om een overzicht te hebben van de dingen die ik nog moest doen en op deze manier ziet het er ook nog leuk uit!

bruilofttimeline

Als eerste hebben we de locatie geregeld. Het was een voordeel dat mijn vader een mooie plek wist en we dus al snel wisten waar we wilden trouwen, maar contact krijgen met de trouwlocatie in Maleisië heeft zeker 3 maanden geduurd. Talloze mailtjes hebben we gestuurd, maar we kregen niks terug. Gelijk bij stap 1 merkten we dus de obstakels van iets plannen in het buitenland! Na een aantal maanden kregen we dan toch een mailtje (met excuses!) en sindsdien verloopt het contact prima. Alle dingen die we daarna regelden gingen gelukkig soepel! Hoewel we dat natuurlijk pas écht zullen weten als we daar aankomen…

De trouwjurk

Het leukste onderdeel op de planning was toch wel het zoeken naar een jurk. Ik had een winkeltje in Voorburg gevonden die merken verkoopt die ik mooi vind en ging daar heen met mijn moeder en schoonzus. Terwijl we een kopje thee dronken vertelde ik de winkeleigenaresse waar ik naar op zoek was; chiffon, sluik vallend en niet te formeel. Zij ging vervolgens naar achteren en kwam een aantal keer terug met een jurk waarop ik ja of nee moest zeggen.

Mijn moeder en schoonzus hebben ook gewoon een aantal keer ja geroepen zodat ik niet alles zou afwijzen, zo kritisch was ik!

Uiteindelijk is het een jurk geworden die ik in eerste instantie bijna had afgewezen, op het hangertje zag hij er helemaal niet mooi uit. Zo belangrijk is het dus om soms gewoon even iets aan te passen! Toen ik hem aandeed had ik gelijk een wow-gevoel maar ik durfde niet gelijk een beslissing te nemen. Toen hij de dagen erna in mijn hoofd bleef zitten heb ik toch snel gemaild dat ze hem apart voor me moest houden. Ik voel me super mooi in mijn trouwjurk en kan niet wachten om hem straks aan iedereen te laten zien!

In de zomermaanden vroegen vriendinnen en collega’s regelmatig of ik nog veel moest regelen, dan haalde ik mijn schouders op en zei “valt mee, alleen nog wat kleine dingetjes”. Die dingetjes heb ik dus nog tijdenlang vooruitgeschoven. Met nog maar 9 weken te gaan, lijken die kleine dingetjes (make-up en haar oefenen, vaccinaties regelen, gastenboek kopen, naar de kapper gaan, playlist maken voor de receptie, etc.) ineens heel veel en dat gaat gepaard met nachtmerries!

Regelmatig schrik ik ’s nachts of ’s ochtends wakker uit een droom waarin mijn trouwjurk oranje blijkt te zijn, de fotograaf niet komt opdagen of we moeten trouwen op een parkeerterrein omdat de tuin waar we willen trouwen overwoekerd is door wilde planten. Hopelijk kan ik in de komende weken snel wat dingen van mijn lijstje strepen, en straks met een volledig afgewerkte to-do list en een rustig gevoel het vliegtuig in stappen!

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Opruimen met kids

Regelmatig krijg ik de vraag of ons huis altijd zo netjes is als op de foto's die ik op Instagram...

Sluiten