Gastblog Reviews Van Anne

Borstvoedingsthee werkt het ja of nee?

Over de vraag of ik borstvoedingsthee zou willen reviewen hoefde ik niet lang na te denken. Ik geef Jule met plezier borstvoeding en ben benieuwd wat thee zou kunnen bijdragen in deze periode van voeden. De thee die ik heb geprobeerd  is van het merk Tastea en de grappige naam die ze deze borstvoedingsthee hebben gegeven is Mama’s milkshake. De makers van Tastea schrijven op hun website dat de thee een vitamine boost kan geven. Kan bijdragen in de wenselijke hoeveelheid borstvoeding en het bevorderen van de spijsvertering van moeder en kind. Daarnaast is de thee 100% natuurlijk en theïne vrij.

Eerste indruk
De verpakking heeft een luxe uitstraling en ik was dan ook zeer benieuwd naar hoe de thee zou smaken. Het rook in ieder geval al heerlijk. Toen mijn fluitketel zo ver was en ik mijn eerste slokje nam was ik verrast. De smaken van anijs en mint proefde ik duidelijk. Daarnaast zit er venkel en karwij in de thee. Deze zijn allemaal bekend als borstvoeding stimulerend dus ik was een beetje bevreesd dat ik door deze boost meer voeding zou aanmaken dan nodig. Ik las ook dat er zink is toegevoegd aan de thee en dat feit deed mij deugd. Sinds ik ben bevallen van Jule heb ik behoorlijk last van haaruitval, dit hoort natuurlijk bij ontzwangeren maar het liefst ben ik hier zo snel mogelijk van af. En laat nou juist zink helpen tegen deze haaruitval. Positief dus.

The results 
Mijn avondjes op de bank waren nog prettiger door de komst van Tastea, want ja de thee smaakt heerlijk.Na een paar koppen te hebben gedronken was ik benieuwd wanneer Jule weer zou komen voor een voeding en of ik eventuele effecten zou merken. Ze gaat naar bed om 19:00 uur dus tegen een uur of 22:00 uur was het wel weer tijd om te drinken voor haar. Ik merkte in eerste instantie niet zoveel van eventuele effecten en Jule kwam zoals gewoonlijk nog twee keer die nacht.
De volgende morgen werd ik wakker en had ik wat last van stuwing. Ik voed Jule op verzoek en normaal heb ik ’s morgens geen stuwing dus ik denk dat de thee zeker zijn werk gedaan heeft.

Mocht je merken dat door ziekte of andere redenen je productie omlaag gaat dan kan ik je deze thee zeker aanraden.

Geniet met mate

Maar neem dan niet net als mij heel enthousiast drie koppen op een dag. Ik merkte dat ik stuwing kreeg en heb de melk die ik teveel had moeten kolfen. Als je het laat bij één kopje op een dag is het een prima ondersteuning en kan je er nog langer dagelijks van genieten ook!

Ik laat momenteel de Tastea eventjes staan omdat ik last heb van een verstopt melkkanaaltje. Als dat straks over is ga ik zeker weer door met het drinken van deze thee blend en daarmee mijn kleine meisje ook.

Wil jij ook mama’s milkshake van Tastea proberen? Lees dan snel op facebook hoe je een blend kan winnen

Deze blog is in stand gekomen in samenwerking met Tastea-

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Een tweelinguitzet: wat koop je wel en wat koop je niet?

De komst van een tweeling is even schrikken, daarna super leuk en tegelijkertijd een duur grapje. Voor de tweelinguitzet koop...

Sluiten