Gastblog Van Abish

Binnenkijker: de babykamer

Ik hou van interieur en het inrichten van de babykamer was dan ook iets waar ik al snel heel veel ideeën voor had en waar ik heel veel zin in had om het te gaan inrichten. Mijn geduld werd enorm op de proef gesteld want we moesten eerst verhuizen en ik kon daarom pas rond de 30 weken zwangerschap aan de slag gaan met de babykamer. Door mijn nesteldrang was het soms lastig dat ik nog moest wachten. Maar natuurlijk was de kamer in mijn hoofd al ingericht en waren 75% van de spullen al besteld.

Geen typische meisjeskleuren in onze babykamer

Het eerste waar ik een beslissing in nam waren de kleuren. Ik wilde geen roze babykamer. Ieder zijn eigen smaak natuurlijk maar ook 17 jaar geleden koos ik niet voor een roze babykamer. Ik wilde deze keer kleuren gebruiken met bruin tinten, naturel tinten en misschien een vleugje oud roze. Ook wilde ik graag één wandje met een leuk behangetje en de rest van de muren rustig houden. Het is een vrij klein kamertje en als ik nog een wandje zou verven, zou het best wel druk worden. Ik vind het ook belangrijk dat een babykamer rust uitstraalt. Al snel kwam ik uit op het geweldige behang van Bibelotte bedding. Tja.. en dan moet je nog kiezen tussen al die geweldige behangetjes. Nu is kiezen niet echt mijn sterkste kant tijdens mijn zwangerschap. Gelukkig stelde Jacoline van Bibelotte bedding voor om een aantal behangetjes toe te sturen zodat ik het behang live kon zien. Dit raadt ik trouwens iedereen aan.

In reallife ziet behang er toch anders uit en ik koos direct voor de strikjes. En dat terwijl ik eigenlijk voor het behang met de boogjes wilde gaan. Het strikjes behang was alleen niet verkrijgbaar in de kleuren die ik in gedachten had voor de babykamer. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of het mogelijk was om het behang in andere kleuren te bestellen, dit was mogelijk! De kleuren die ik graag wilde, paste ook bij Bibelotte bedding. Ik koos voor een soort mosterd/bruintint met nude strikjes. Het behang is inmiddels ook verkrijgbaar op de website.

Op het behang heb ik een kapstokrekje opgehangen met items die al heel lang op mijn wishlist stonden. Zo ben ik enorm fan van het konijnenhoofdje en de dromenvanger. Het kapstokrekje bestelde ik na heel lang zoeken bij een vintage winkeltje. De gordijnen hebben dezelfde kleur als de nude strikjes dus zo komt het behang in de hele kamer terug.

Meubeltje uitkiezen die de rust in de kamer bewaren

Ik heb ervoor gekozen om de meubeltjes wit te houden zodat er rust blijft in het kamertje en ik ook nog eens kan veranderen als ik dat zou willen tijdens bijvoorbeeld de dreumes/peuter periode. Ik wilde eerst de commode gebruiken van François, mijn vriend. Zijn moeder heeft de commode nog op zolder staan. Maar toen de zwangerschap vorderde, kreeg ik opeens steeds minder zin in scheuren en drie lagen verven. Ik ben gegaan voor een commode van Petit Amelie en een bedje van Sebra interior. Het hemeltje is van Numero 74, de kleur ‘gold’. Deze kleur past ook weer mooi bij het behang en het kapstokrekje dat bevestigd is op het behang. Op de commode heb ik zelf leren handgreepjes bevestigd zodat de commode matcht bij het behang en de rest van de kamer. Op de commode staat het welbekende mandje van Ollie en Ella met daarin een speciaal matrasje voor het mandje met een extra grote, zachte hydrofiele doek erin. Deze zachte doek bestelde ik bij kleine keutel. 

Babyspulletjes met betekenis

Als je in onze babykamer kijkt zijn er veel spulletjes met een betekenis van de mensen van wie wij houden. Zo staat er een mand met babyboekjes die ik heb gekregen op mijn babyshower. Al mijn lieve vriendinnen, dochter en moeder hebben daar een prentenboekje in gedaan en alvast iets voor onze baby in geschreven. Verder heb ik op de vensterbank speelgoed neergelegd waar mijn vriend vroeger mee heeft gespeeld en ook zijn rammelaar van vroeger hangt aan de muur. Tot slot heeft mijn lieve moeder het hobbelpaard voor een prikkie gescoord bij een kringloop bij haar in de buurt. Deze heb ik overigens geschilderd in oud roze. Een klein vleugje roze mocht de babykamer wel in, haha. 


Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
14 jaar en alleen bij een bevalling

Midden in de nacht werd ik abrupt wakker gemaakt door mijn schoonzus. Haar vliezen waren gebroken en ze riep in...

Sluiten