Blogs

Binnenkijker: van babykamer naar peuterkamer

Kleine jongens worden groot. Mijn eens zo kleine baby van 5 pond, is nu bijna drie jaar oud. Hij weet wat hij wil (en vooral niet wil), houdt van ontdekken en bewegen. Kortom: Jay is een heerlijke peuter die van het leven geniet. Eén ding wat hij nog steeds heerlijk vindt om te doen is slapen. Met zijn bijna drie jaar slaapt hij de klok rond en doet hij nog drie uur durende middagdutjes. Nu kan hij dit doen in een hele nieuwe kamer!

Room make-over: de peuter slaapkamer

Omdat wij een tweeling hebben wilden wij niet tegelijk een groot bed voor ze aanschaffen. Dit om stap voor stap te wennen aan een groot bed.  Yasmina kreeg eerst een groot bed. Dit ging super goed en daardoor werd het hoogtijd om onze kleine vent te verwennen. Wonder boven wonder ging de overgang van ledikant naar een eenpersoonsbed super goed:

Ik had verwacht dat hij iedere ochtend zijn bed uit rolde om bij papa en mama te buurten. Niets is minder waar. Onze kleine Jay roept ’s ochtends vroeg (ja nog steeds 06:30 uur) om hulp. Hij roept dan: “Mama, ik ben wakker.” Dit herhaal hij ongeveer 4 keer, totdat mama (of papa) hem op komt halen.

Zo schattig vind ik dit. Vooral omdat hij dan toch nog zo braaf is om te blijven liggen. Ik ben dan ook erg benieuwd of dit zo blijft en of hij zijn kamer steeds meer gaat ontdekken.

De zoektocht naar een nieuwe kamer

Toen wij in mei verhuisden naar ons nieuwe huis besloten wij Jay in zijn ledikant te leggen. Zijn babybed was nog een vertrouwd iets in een compleet nieuw huis. Zo hoopten wij hem nog een stuk herkenning te geven. Dit ging gelukkig hartstikke goed en ondertussen bleef die jongen ook groeien. Hij werd dan ook echt te klein voor zijn ledikant.

Om zijn kamer een frisse look te geven, verfden wij de muren opnieuw. Tijdens de verhuizing was zijn kamer de enige kamer die wij niet hadden aangepakt. Nu konden wij dit weer goedmaken. De muren werden grijs en wit en met een muursticker ontstonden er mooie ‘bergen’ op de muur. De rest wilde ik stoer houden. Daarom koos ik voor een zwart/wit thema:

Een zonnig bed met een huiselijk sfeertje

Het bed vond ik het belangrijkste in zijn kamer. Via via viel mijn oog op het zelfgemaakte bed van Sunny’s room. Wat ik direct leuk vond aan dit bed is het design. Het is modern en tegelijkertijd geeft het ook een knus gevoel. Je kunt zelfs met een gordijn of een jute kleed een dak creëren. Of zoals ik deed; je kunt er ook een lampje aan hangen. Daarnaast vond ik de extra opbergruimte ook ideaal. De leren handgrepen op de lades maken het dan ook weer af. Kortom een stoer bed; perfect voor een peuter.

De bedden worden stuk voor stuk door de eigenaren van Sunny’s room gemaakt. Je kunt hierdoor je eigen wensen aangeven. Ik koos voor een wit kleurtje, maar ook okergeel of roze behoort tot de mogelijkheden.

Wat ik ook een mooie eigenschap vind van Sunny’s room is dat ze oog hebben voor het milieu. Bij de verkoop van ieder bed, doen ze iets terug voor de natuur: in Gambia wordt er dan namelijk een boompje geplant.

Een bedje bestellen? Dat kan via info@sunnysroom.nl.

– Dit artikel is in samenwerking met Sunny’s room – 

Jaaa, nog meer leuke blogs!

2 Reacties

 • Reply
  Loes
  8 oktober 2017 at 11:32

  Ook die lade is op maat? Handig!!

  • Reply
   Jennifer
   9 oktober 2017 at 09:50

   Ja klopt, super handig voor al zijn boeken. Haha :-)!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Het kastje van: Julia

  Julia is tien jaar, zusje van Laura (14 jaar) en grote zus van Cas (bijna vier jaar). Ze houdt van...

  Sluiten