Blogs

Babyupdate Olivia – 6 maanden

Voor een deel over op de fles, een zware allergische reactie en twee tanden. Dat omschrijft wel ongeveer hoe het er de afgelopen week voorstond met Olivia. Een nieuwe babyupdate van dit meisje van 6,5 maand, 65 cm en 6235 gram.

Gedeeltelijk stoppen met borstvoeding

Toen Olivia werd geboren nam ik mezelf voor dat ik haar minimaal zes maanden zelf wilde voeden en maximaal een maand of 9. Veel langer vind ik niet heel fijn in combinatie met mijn werk, waar ik veel met deadlines werk en best druk ben. Dan is kolven niet heel handig.

De eerste zes maanden voeden zijn eigenlijk heel goed verlopen (los van de eerste drie weken, die waren drama). Ik had wel eens momenten waarop ik minder voeding had, maar ze trok dit vaak weer aardig recht op de dagen dat ik niet hoefde te werken. Daarnaast heb ik niet het idee dat zij een mega drinker is. Als Olivia afgekolfde melk krijgt, drinkt ze vaak maximaal 120 ml. Geven we haar meer, dan spuugt ze een groot deel uit.

Rond de zes maanden (ze is nu 6,5 maand) merkte ik dat mijn melk begon terug te lopen. Op werk kolfde ik soms maar 80 ml. Dan moest ik thuis bijkolven om genoeg voorraad te hebben. Daarnaast merkte ik dat Olivia zelf begon te weigeren. Ze draaide haar hoofd weg en liet steeds los. Dat en de terugloop tijdens het kolven maakte dat ik vorige week heb besloten de voeding af te bouwen. Ik ben van 5 voedingen teruggegaan naar 2 voedingen (de avond en ochtend). Dat bevalt me echt heerlijk! Zo fijn om niet te hoeven kolven en Olivia draait bij deze voedingen haar hoofd niet weg.

Gevoelsmatig heb ik nu het beste van beiden. Ik kan nog blijven voeden, maar hoef niet te kolven. Perfect! En wat is het mooi dat ze zo is gegroeid op alleen mijn voeding. Dat is toch iets wonderlijks?


Een allergische reactie

Het vermoeden bestaat dat Olivia niet goed tegen koemelk kan. Daarom krijgt ze Pepti en ik eet of drink zelf ook geen zuivel in verband met de borstvoeding. Toch kreeg ze vorige week ineens een hele heftige allergische reactie.

Het begon met rode vlekken bij haar bovenbenen en dat verspreidde zich in een dag over haar hele lijfje. Ze was knalrood en begon steeds meer op te zwellen. Op de tweede dag zag ze eruit als een michellinbaby’tje.

Van mijn ouders moest ik naar de huisarts en daarom ging ik op dag twee even langs. Het lastige is dat het moeilijk te bepalen is waar ze op heeft gereageerd. Een wasmiddel? Iets wat ik heb gegeten? Een groente- of fruithap? De huisarts wilde haar iets voorschrijven, maar na overleg met de kinderarts hebben we nog even gewacht omdat ze zo jong is. Medicatie zou namelijk betekenen dat ze wat suffer zou worden en dat is weer gevaarlijk met de ademhaling en gebeurt vaak onder toezicht in het ziekenhuis. Gelukkig ging het de volgende dag een stuk beter en nam de roodheid en zwelling af.

Hopelijk was dit eenmalig en heeft ze niet ergens een heftige allergie voor! Overigens heeft ze er zelf verder weinig van gemerkt. Klein blij ei. <3

Andere ontwikkelingen en haar eet en slaapschema

Verder gaat het super goed met haar! Ze heeft inmiddels twee (bijna 3) tanden en maakt de hele dag super schattige kletspraatjes. Vaak zegt ze: e da da. Ze zit qua groei en gewicht tegen de ondergrens, dus zijn we gisteren op aanraden van het consultatiebureau gestart met het geven van brood. De nadruk komt nu minder te liggen op flesvoedingen en meer op bijvoeding.

Dit is haar dagritme sinds gisteren:

07.00 uur – Borstvoeding
08.45 uur – Slapen
09.45 uur – Wakker
10.00 uur – Een fruithap
11.30 uur – Slapen
12.00 uur – Wakker ivm Eljada ophalen van school
13.00 uur – Een fles Pepti van 150 ml en een beetje brood
13.30 uur – Slapen
15.30 uur – Wakker
16.00 uur – Een fles Pepti van 150 ml
17.00 uur – Slapen
18.00 uur – Groentehap
18.45 uur – Borstvoeding
19.00 uur – Slapen

Natuurlijk verschilt het wel eens een half uurtje, maar dit probeer ik aan te houden!

Ook een baby van 6 maanden? Ik ben benieuwd of de voedingen overeen komen!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
De blunders van een kersverse papa (deel 2)

Voor ik ga beginnen met mijn tweede blog van mijn papa blunders. Even een korte inleiding voor degene die mijn...

Sluiten