Blogs

Babybeurzen bezoeken. Leuk of niet leuk?

Tijdens mijn studie journalistiek ging ik voor een schoolopdracht naar de huishoudbeurs. Tegelijkertijd werd daar ook de Negenmaandenbeurs gehouden. Ik liep er een rondje overheen en was onder de indruk van al die mooie, zwangere buiken. Ik nam me voor om zelf ook naar zo’n beurs te gaan als ik zwanger was! Inmiddels heb ik er heel wat afgestruind. Zo ging ik samen met Jennifer naar de Negenmaandenbeurs, naar We Are Pregnant en begin deze maand naar een nieuw festival. het In de Wolken Festival. Vandaag een paar feiten en fabels over babybeurzen.

Gratis, gratis, gratis!

Fabel. Je kent vast wel die vrouwen die met boodschappenkarretjes of koffers naar de Huishoudbeurs gaan. Ze zijn van plan om allemaal gratis producten te scoren. Ik kan je vertellen: dat idee moet je uit je hoofd zetten. Tijdens deze evenementen is echt niet alles gratis. Tuurlijk liggen er bij de kraampjes wel kleine samples, pepermuntjes, pennen e.d. maar je gaat je babyuitzet er echt niet gratis scoren. Als je dat idee uit je hoofd zet en er vanuit gaat dat je leuke koopjes kunt scoren op deze beurzen, dan slaag je zeker! Er zijn super veel toffe aanbiedingen te vinden. Want de merken hopen natuurlijk dat je hun product daarna vaker koopt. Ook vind je er leuke kortingscodes of producten die nog op de markt moeten komen.

Alleen maar grote merken!

Fabel. Het leuke van deze beurzen is dat je naast de grote merken ook kennis kunt maken met de kleinere merken. Vooral bij de wat kleinere festivals is dit het geval, omdat het huren van een stand daar betaalbaarder is. Zeker als je op zoek bent naar merken die duurzamer, inventiever of origineler zijn, ben je op deze beurzen aan het juiste adres. Ik heb er al verschillende merken leren kennen waar ik daarvoor nog nooit van had gehoord. Zo scoorde ik er een handige (geurloze!) luieremmer, originele kleding van kleinere merkjes en de Hangloose, een boxhangmat.

Pure Baby Box

Je kunt er veel kennis opdoen!

Feit. Als je de tijd neemt om stands te bezoeken die jou interesseren, kun je veel leren. Omdat ik een kleintje heb die over een maand of 3/4 overstapt op flesvoeding, is dat iets wat mij nu extra interesseert. Op de beurs zag ik een stand van Kabrita, een merk dat kunstvoeding produceert op basis van geitenmelk. Ik was benieuwd waarom mensen daarvoor kiezen en kreeg een duidelijke uitleg.

Geitenmelk is van nature mild en vormt een goede basis voor babyvoeding. Kabrita combineert de natuurlijke mildheid van Nederlandse geitenmelk met waardevolle voedingsstoffen zoals geiten wei-eiwit, DHA Omega-3 vetzuren* en voedingsvezels. Ook heeft het geen gekke geur of smaak en alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft zijn aan de melk toegevoegd. Dat is nodig omdat de geitenmelk van zichzelf niet voldoende is, net als bij koemelk. Kabrita kan eventueel ook een goed alternatief zijn voor kinderen die lichte klachten hebben van koemelk, maar niet bij een medisch vastgestelde koemelkallergie.

Wat ook fijn is om te weten, is dat dit merk het hele productieproces zelf in de gaten houdt. Er zijn 50 Nederlandse geitenboeren die hun melk alleen aan Kabrita leveren. De melk wordt daar opgehaald en in de eigen fabrieken verwerkt. De boeren houden zich aan een speciaal (en deze naam vind ik geniaal) kwaligeit-protocol. Zie je? Je doet best veel kennis op bij de beurzen! Ik heb ook een Spaans woordje geleerd, want Kabrita stamt af van het Spaanse woord cabrito, wat geitje betekent. Dat wist Jennifer natuurlijk al ;-).

Gezellig!

Feit. Ga gezellig met een vriendin, zus of met je moeder naar zo’n beurs toe. Naast alle kraampjes zijn er op deze beurzen vaak ook workshops te volgen en optredens van bekende Nederlanders of schrijvers van kinderboeken. Laat voor een klein bedrag een echo van je wondertje maken, eet een vegan hamburger en praat gezellig met andere mama’s (to be).

Bij de afgelopen beurs had ik ook een compleet nieuwe ervaring haha. Borstvoeden in groepsverband. Medela had op de beurs namelijk een borstvoedingslounge. En dat waren geen hokjes, maar kringetjes met stoelen. Ik vond het een beetje awkward en het kumbaya-gehalte was hoog, maar tegelijkertijd vond ik het ook leuk om andere mama’s te ontmoeten. Jennifer en ik hebben een leuke dag gehad!

Slankies! #goals

Een vegan burger!

Haar tijd van kinderwagens is voorbij. A new ride!

– Dit artikel is een samenwerking =

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Opvoeden door beginners

Sinds onze kinderwens had ik mij voorgenomen om de beste vader te worden die mijn kind zich kon wensen. Erg...

Sluiten