Gastblog Van Elise

Baby update – Filip 1 maand oud

De tijd vliegt, het is een cliché maar dit keer ervaar ik het ook echt zo. Filip is (morgen) alweer een maand oud, terwijl ik voor mijn gevoel vorige week ben bevallen?! Hij is zoveel gegroeid, en er welt een weemoedig gevoel in me op als ik zie dat zijn shirtjes en broekjes in maat 50 te kort worden en zijn eerste mutsje niet meer past. Mijn laatste baby, daar wil ik optimaal van genieten! Daarom wil ik vanaf nu elke maand een baby-update schrijven, zodat ik bewust blijf kijken naar zijn ontwikkelingen en niks aan me voorbij gaat! Want we weten allemaal hoe snel dat soms gebeurd. Je knippert met je ogen en ze gaan naar de basisschool!

Eten & Slapen

Het leven van een 1 maand oude baby bestaat natuurlijk voor het overgrote deel nog uit eten en slapen. Ik geef Filip borstvoeding en hij drinkt gemiddeld om de 1,5 à 2 uur, hoewel hij er overdag wel eens 3 of 4 uur tussen kan laten. Toch probeer ik er niet meer dan 3 uur tussen te laten omdat ik het idee heb dat hij dat ’s nachts dan weer gaat inhalen! Het voeden gaat eigenlijk heel goed, behalve dat hij zich vaak verslikt en veel last heeft van vastzittende boertjes. We zijn na de voeding dan ook vaak wel even bezig om hem weer relaxt te krijgen. Helaas pakt hij geen speen en ook geen pink meer, dus wiegen we hem een beetje tot hij weer tevreden is. In de draagdoek vind hij gelukkig ook heel fijn, dan heb ik tenminste m’n handen even vrij!

Lekker in zijn Bednest co-sleeper

Tussen de voedingen door is hij een half uurtje tot 3 kwartier wakker, het liefst ligt hij dan bij een van ons. In de box vindt hij heel even prima, dan kijkt hij een beetje om zich heen maar dan heeft ie het wel weer gezien haha. Overdag slaapt hij in de box of in het babynestje, ’s nachts slaapt hij ingebakerd naast ons in de co-sleeper. Zijn slaapjes variëren, tussen de 1-2 uur. Hij heeft wel moeite met zelf in slaap vallen, dus valt hij bijna altijd in slaap bij een van ons waarna we hem over leggen, of niet :-). Als hij erg overprikkeld of onrustig is helpt het om oceaan geluiden aan te zetten, of het geluid van de föhn! Voor dat laatste hebben we inmiddels een app, want de echte föhn trok wel een beetje veel stroom haha. De laatste paar dagen merken we wel dat hij ook overdag fijner in de slaapkamer slaapt waar het een beetje donker is, dan in de woonkamer. Of misschien komt dat door zijn drukke zus ;-).

Zo zou hij het liefst de hele dag willen liggen!

Ontwikkeling

Als ik kijk naar zijn fijne motoriek zie ik dat hij veel bezig is met het open en dicht doen van zijn handjes. Zo schattig, het lijkt echt alsof hij daarmee aan het oefenen is. Qua grove motoriek lijkt alles nog heel ongecontroleerd, zijn armen gaan alle kanten op (vandaar het inbakeren..) en hij trekt zijn beentjes op en strekt ze weer. Als hij op zijn rug ligt of bij mij zit draait hij van links naar rechts met zijn hoofd en heeft een voorkeur voor gezichten om naar te kijken, of naar voorwerpen met veel contrast. Ook kan hij ons al een beetje volgen als we langs hem heen bewegen. Wel kijkt hij soms onwijs scheel haha!! Ik heb nog niet het idee dat ik echt contact met hem kan maken, hoewel we vorig weekend wel een heel klein eerste lachje hebben gespot! Eerst naar mij en daarna naar Summer, zo lief!! Dit zal ongetwijfeld het begin zijn van meer interactie :-).

Filip 1 maand oud!

 

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Shoptip: Jollein verkoopt nu ook babykleding!

Jullie kennen het merk Jollein vast wel van de mooie boxkleden, voetenzakken en andere leuke spulletjes voor de babykamer. Het...

Sluiten