Gastblog Van Wietske

Van Australië naar Nederland reizen met twee jonge kids

Na maanden aftellen is het eindelijk zo ver. We zijn weer in Nederland. Onwerkelijk is het wel een beetje, maar dat is alles na 40 uur reizen. En dan vielen de vluchten nog alles mee.

Een relaxte mama en een relaxte reis

Even leek onze reis wat minder soepeltjes te verlopen. Door een fout van het reisbureau bleken we op verschillende tickets te reizen, waardoor ik met de kinderen op één rij zat en mijn man op een andere rij. De moed zakte me even in de schoenen, tot ik me bedacht dat op deze manier in ieder geval één van ons fatsoenlijke kon slapen. In een vliegtuig is gedeelde smart namelijk echt niet altijd halve smart. Maar wonder boven wonder gedroegen onze meisjes zich prima. Mijn strategie was dit keer dat ze mochten doen wat ze wilden en dat ze op enig moment vast wel in slaap zouden vallen. Ik weet inmiddels beter dan te redeneren met oververmoeide kleuters van twee en vier, dus dit leek mij de meest voor de hand liggende oplossing en dat werkte eigenlijk prima.  

Het merendeel van de tijd hebben ze films gekeken (lang leve Madagascar 1 waar ze geen genoeg van kregen) en op een gegeven moment vielen ze inderdaad allebei in slaap met de koptelefoons nog op. De tweede vlucht, van Abu Dhabi naar Nederland, hebben ze ook allebei geslapen en zelfs ik heb films kunnen kijken. Dat is me in jaren niet gelukt en ik betrapte mezelf erop dat ik het eigenlijk prima naar mijn zin had in het vliegtuig. Van Schiphol naar Harlingen heeft onze jongste dochter nog even kunnen slapen en de overtocht naar Terschelling verliep daarna ook prima. 

Hoe een jetlag te voorkomen?

Vervolgens was het zaak om de meisjes de rest van de dag wakker te houden om de jetlag zoveel mogelijk te beperken. Een fietstochtje naar het strand en een duik in de Noordzee bleek een perfecte oplossing en de kinderen voelden zich meteen weer helemaal thuis. Van jetlag hebben we ook niet veel gemerkt.

Verder hebben we het de eerste paar dagen rustig aan gedaan. Aardbeien en bloemen plukken in de zelfpluktuin van de Groenhof is altijd een favoriet en dat bleek dit keer niet anders.

Fietstochtjes maken vinden ze ook heerlijk, vooral omdat we dat in Australië natuurlijk nooit doen. En met een paar prachtig zomerse dagen konden ze snel acclimatiseren op het strand. Onze vakantie had niet mooier kunnen beginnen. De komende weken zal ik onze favoriete plekjes op Terschelling met jullie delen, want we blijven hier nog vier weken voor we weer naar huis vliegen. Ik wens jullie allemaal een heerlijke zomer.

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  28 juni 2017 at 11:32

  Wat een mooie foto’s. Wij zijn naar Amerika heen en weer gereisd met een dreumes. Mijn tactiek was ook gewoon zorgen dat hij blij was. Wilde hij eten? Kreeg hij eten, wilde hij iPad filmpjes kijken, vooral doen. Hij sliep super, was de held van hè tvliegtuig

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Zwanger op vakantie

  Een weekje vakantie op Rhodos met een vriendin was achteraf gezien de eerste week dat ik zwanger was van Scott....

  Sluiten