Gastblog Van Anne

Als je man weer gaat werken, een eerste ochtend alleen met drie kinderen.

Afgelopen week was spannend voor ons, mijn man heeft namelijk een nieuwe baan en afgelopen maandag mocht hij weer beginnen na een heerlijke tijd van een paar maanden thuis. Een perfecte planning want zo konden we wennen aan ons pasgeboren meisje Jule. Nu Jule alweer twee maanden is en alles thuis meestal op rolletjes loopt had ik maandag alle meisjes voor het eerst een hele dag alleen. Wat doe ik als de één wil drinken, de ander op de wc zit en de derde een kunstwerk tekent op mijn witte muur? Vragen die me de laatste tijd bezig houden. Ik neem jullie mee tijdens een heel gewone maar toch ook een bijzondere ochtend. 

06:55 uur
De wekker gaat, die hebben we al een paar weken niet meer gehoord dus iedereen is meteen wakker. Sare en Fiene kijken eventjes naar Woezel en Pip zodat het brood kan ontdooien. Jule krijgt de borst. De man des huizes strijkt zijn overhemden gelukkig zelf en dat moest nog gebeuren. Daarom geen gil naar boven om schone luiers en sokken maar gewoon zelf de trap op en af wat overigens erg goed is voor de zwangerschapskilo’s die nog moeten verdwijnen.

07:30 uur
Ontbijt, brood met appelstroop, kaas en chocoladepasta. Bruine tripp trapp stoelen in plaats van wit, geeft niks, ik heb nieuwe eucalyptus allesreiniger en kan niet wachten om te boenen.

blog-maandag-3

08:00 uur 
Papa moet naar zijn werk, kusjes, vangkusjes en kusjes door de brievenbus en hij kan gaan. Voor ons tijd om te tutten, de dames parkeer ik altijd op een stoeltje voor de eerste uitdaging: haren kammen en haren in model brengen.

blog-maandag-2

08:30 uur 
Tijd om te spelen. Ik vind het nog elke dag ongelofelijk hoe je huis in enkele minuten van orde kan overgaan tot chaos. Overal poppen, play doh, duplo en treinrails.

09:30 uur
Fruithap tijd en protest want er zitten pitten in de druiven.

blog-maandag

10:00 uur
Yeah, hier had ik dus al tijden zin in, mijn eerste supermarkt bezoek met drie jonge kinderen. De luierdoekjes zijn op en waar ben ik zonder? Baby in draagdoek, peuter 1 in buggy, peuter 2 op loopfiets en gaan. De meiden willen allebei een kinderkarretje en gelukkig is er deze keer niets en niemand aangereden in de supermarkt. Wel een kleine ruzie om wie de avocado’s in haar kar mocht maar dit was prima te handelen. Mijn oudste dochter zeurt om koekjes, maar ik hou vol en vertel haar enkele keren dat ze moet wachten tot bij de thee ’s middags. Ze moppert nog even na, maar besluit uiteindelijk om buiten herfstbladeren van de grond te rapen.

Mijn middelste dochter wil uit de buggy en staart drie minuten naar de grond om steentjes te zoeken. Ik maan haar tot doorlopen maar nee protest, Nee stom. Zou deze nee komen doordat ze recent twee jaar is geworden? ‘Nee, nee, hier blijven.’ Het waait en is koud; ik wil naar huis.  ‘Actie’! roep ik door de straat en daar komt mevrouw – ‘go go go’ roepend aangelopen. Nu zegt ze dat ze moe is, tillen mama? Tillen! Nee liefje dat kan niet, ik heb Jule in de draagdoek. Oh stom, Nou! En ze doet haar handen over elkaar en staat weer stil. Ons huis komt in zicht en ik besluit door te lopen. Uiteindelijk komt ze toch aangerend en pak ik alle boodschappen uit de buggy en ruim ze op terwijl de meiden weer verder gaan met hun lievelingsbezigheid: kleien.

11:00 uur
Jule wil drinken en spuugt daarna over mijn shirt en de bank. Oh no, weer vergeten een hydrofiel luier op grijpafstand te leggen.

maandag-6

11:30 uur
Tijd om pannenkoeken te bakken, want dat is onze maandag traditie. Ook komt de vuilniswagen langs en de grote meisjes rennen naar het raam om te zwaaien.

12:00 uur
De kerkklokken luiden en ze weten dat het tijd is om te eten. ‘Snel mama het is twaalf uur!’ roept Sare.

blog-maandag-4

12:30 uur
Het tafereel van bruine stoelen herhaalt zich. Ditmaal met stroop en er liggen stukken pannenkoek op grond. De jongste twee gaan nu naar bed. Dit is het momentje voor Sare en mij. Samen op de bank chillen en een kopje thee drinken. De ochtend is voorbij gevlogen en eindelijk vind ik de tijd om naar de wc te gaan.

maandag-8

13:00 uur
‘Mama mag ik nou zo’n koekje want nu is het middag, dat klopt toch?’ Tsja, ik heb daar zelf ook wel zin in en vind het prima. O, en laat ik mijn liefste eens per appje vragen hoe zijn eerste werkdag verloopt. Als de middag net zo gaat als de ochtend, ben ik boven mijn eigen verwachting best tevreden over hoe ik het er vanaf breng zo zonder mijn man 😉

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Ben ik al toe aan een derde kindje?

Na mijn bevalling riep ik heel hard dat ik pas over twee jaar weer na zou denken over een derde...

Sluiten