Gastblog Van Annelies

Het is de tijd…

scott skye afscheidsblog annelies

… de hoogste tijd. Om met pijn in mijn hart afscheid te nemen als onderdeel van het Mama’s op hakken blogteam. Op 9 november 2017 maakten jullie kennis met mij als gastblogger en mijn eerste blog na deze voorstelronde ging over opruimen met kids. Nadien heb ik elke twee weken, op een korte break na rondom de bevalling van Skye, elke twee weken mijn verhaal met jullie gedeeld. Of zaken waar ik op recht in geïnteresseerd was of mee bezig was. Nu bijna twee jaar later heb ik het naast mijn fulltime werk en twee kids ook erg druk met mijn eigen blog. Ik zit zo vol nieuwe ideeen maar ik heb niet de tijd om alle ballen voor beide blogs in de lucht te houden! 

Als afsluiter leek het mij leuk om een terugblik te doen op mijn bijdragen als gastblogger hier. Welke vijf blogs hebben jullie het meest gelezen? Hier vind je ze:

  1. Bekentenissen van een vieze kledder moeder. Blijkbaar waren jullie erg nieuwsgierig naar mijn falen als moeder ;-))))
  2. Je kind op social media: yay of nay? Dit blog schreef ik vanwege de reacties (die ik soms nog steeds krijg) op mijn gebruik van instagram en dan voornamelijk de stories. Iedereen zit er anders in wat hij of zij op social media deelt en die afwegingen wat we wel/niet vinden kunnen lopen zo uiteen. Bottom lijn van mijn betoog was dat je vanuit mag gaan dat die andere ouder zijn of haar eigen afweging heeft gemaakt en dat het niet nodig is om je daarin te mengen 🙂
  3. Spelen, spelen en nog eens spelen. Scott is eigenlijk vanaf het begin af aan een goede speler geweest. In dit blog vertelde ik over een aantal factoren die volgens mij daar bepalend in zijn geweest (en dat nog steeds zijn).
  4. Vaderschap is grenzen laten opzoeken. Heb jij ook wel eens een hartverzakking als je man of vriend met die kinderen in de rondte slingert? Lees dan vooral nog eens dit blog!
  5. Borstvoeding: mijn haat-liefde-verhouding ermee. Een kort relaas van hoe ik de periode van een paar weken borstvoeding geven aan Scott heb ervaren. Wat was ik verbaasd tijdens mijn eerste zwangerschap dat werkelijk iedereen maar ongegeneerd de vraag stelde of ik borstvoeding ging geven of iedereen die het maar vroeg na de bevalling. Get out of my personal space!

Een mooi rijtje hierboven. Welke ik zelf nog erg mooi of interessant vond om te schrijven, vind je hieronder. Vaak zijn dit blogs waar ik echt even de materie voor in dook:

 1. Scott is een beetje verlegen. Dit blog schreef ik voor mezelf en anderen met een verlegen kindje om wat handvatten te geven om daarmee om te gaan. Die tips gebruik ik nog heel vaak. Vooral die dat ik Scott nooit maar dan ook nooit verlegen noem waar hij bij is.
 2. Twee bevallingen, twee keer zo anders. Het schrijven van dit blog was echt een beetje het verwerken van de snelle bevalling van Skye.
 3. Ontzwangeren enzo. Dit blog schreef ik een tijdje na de bevalling van Scott waarna bepaalde angstgevoelens bij me bleven. En nog steeds ben ik daar niet helemaal van af. Ik zit elke keer zowat jankend in het vliegtuig.
 4. Mom shaming: bemoei je lekker met je eigen zaken! Echt, hoepel op!
 5. Van die typische moeder dingen. Zoals stiekem snoepen, steeds de tel kwijt raken en de flessen bij tomatensoep troep in de vaatwasser doen. En ja. dat gebeurt allemaal nog steeds!

Dan rest mij alleen nog om jullie allemaal te bedanken. Dat jullie mijn blogs lazen, meeleefden en voor jullie leuke, lieve reacties. Ik heb ervan genoten!

Ps: wil je Scott en Skye blijven volgen? Dat kan via mijn instagram account: dirksdotter! Tjuus! X

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Zo heb ik mijzelf leren fotograferen:

Wie wordt er nog meer blij van het maken van mooie foto’s? Ik in ieder geval wel omdat ik zo...

Sluiten