Gastblog Van Abish

7 confessions die ik tijdens mijn zwangerschap nooit dacht te doen…

Zwanger zijn, je leeft er enorm naar toe en probeert je voor te stellen hoe het zal zijn. De één heeft wat meer tijd om hierover na te denken dan een ander. Ik val in de laatste categorie en had veel tijd om vooraf na te denken over mijn toekomstige zwangerschap. Ik had al veel langer een wens voor een tweede kindje maar de juiste man had zich nog niet gemeld. Toen deze man er was, ging het zwanger worden niet helemaal gemakkelijk en had ik tijd genoeg om een voorstelling te maken van een nieuwe zwangerschap.

Omdat ik pas 17 jaar was toen ik zwanger was, heb ik veel dingen niet gedaan die me nu juist leuk zouden lijken. Ik maakte bijvoorbeeld nauwelijks foto’s. Ik wist vooraf dan ook precies wat ik wilde doen of regelen. Zo maak ik nu veel buikfoto’s en smeer ik iedere dag goed met zwangerschapsolie. Ook heb ik mij deze keer ingeschreven voor zwangerschapsyoga. Dit zijn voorbeelden van dingen die ik vooraf bedacht had en ook daadwerkelijk heb uitgevoerd. Er bleken toch ook veel vooraf bedachte dingen te zijn die ik graag wilde maar in de praktijk toch anders uit blijken te pakken!

De confessions..

1: stiekem blijven testen, zelfs met 7 weken zwangerschap nog.

Toen ik 17 jaar was, was ik een mega relaxte zwangere. Ik deed een test en daarmee was ik gewoon zwanger. Punt. Geen gedoe en twijfels, het was gewoon zo. Dit zou gewoon weer zo zijn. Maar nee, ik was geen mega relaxte zwangere in het begin van mijn zwangerschap. Ik vond het zo verschrikkelijk onwerkelijk dat ik zwanger was. Ik kon het gewoon niet geloven. Als ik even een dagje mijn borsten niet voelde of wat minder misselijk was, deed ik een test. Yup, ik deed er meerdere. Haha.


2: Los gaan met suiker en niet gezond blijven eten. 

Normaliter eet ik heel gezond. Dit komt ook doordat ik een glutenallergie heb en met behulp van een orthomoleculaire arts een nieuw, gezond eetpatroon heb ontwikkeld. Ik eet heus wel eens suiker maar wel zo min mogelijk. In mijn eerste zwangerschap had ik een enorme drang naar zoete dingen. Ik ontbeet met een grote Twix en slagroom met chocolademelk. Juist ja, in die volgorde. Een beetje chocolademelk met heul veel slagroom. Ik had me heilig voorgenomen dit soort dingen niet weer te doen en gewoon gezond te blijven eten. Niets is minder waar want vanaf 5 a 6 maanden zwangerschap kwam die drang naar zoet weer en dan vooral ’s morgens. Ik ben wel zo slim om niet dagelijks een Twix en slagroom naar binnen te werken maar neem wel vaak een zoet ontbijt met vlokken en chocoladepasta.

3: Weinig creatie met zwangerschapsoutfitjes

Bij mijn eerste zwangerschap waren leuke, stylish verantwoorde, zwangerschapsoutfitjes echt niet aan de orde. Er was echt niets te vinden. En ondanks dat het nu ook nog niet helemaal geweldig is, kan je als je je best doet echt wel leuke dingen vinden. Ik had me dan ook voorgenomen er iedere dag fabulous uit te zien en hier iets van te maken. Je bent tenslotte niet vaak zwanger en ik wilde me gewoon 9 maanden sexy voelen. Ik herinner me nog dat ik met mijn vriend in de Hunkemöller was en hij zei dat ik beter kon investeren in lekker zittende joggingbroekjes voor in huis. Ik weet nog dat ik hem aankeek en dacht: wat een gelul. Nou niet dus… ik draag het liefste mijn joggingbroek en eerlijk gezegd heb ik vaak hetzelfde aan. Ik ga meer voor comfort dan dat het echt leuk is. Plus: ik merk toch dat ik niet teveel wil investeren in dure zwangerschapskleding.


4: Vlogs kijken over bevallingen en zwangerschap

Voordat ik zwanger raakte had ik zo’n hekel aan het kijken van vlogs over bevallen en/of zwangerschap. Je raadt het al. Het ging volledig mis bij de vlog van Monica Geuze over haar bevallingsverhaal. Ik vond het heerlijk om naar te kijken. Hierna volgde nog tal van andere vlogs. Soort van nieuwe hobby dus.


5: Bevallingsvlogs kijken en dan ook nog eens heel hard huilen om de vlog

Vlogs kijken tot daar aan toe, maar huilen? Really? Yup.

6: Geen gender reveal party geven

Hele discussies had ik vooraf met vriendinnen. Sommige vriendinnetjes zaten in kamp ‘overgewaaide domme Amerikaanse traditie’ en andere zaten in kamp ‘juist heel bijzonder zo’n gender reveal party’. Ik bevond mij altijd in het laatste kamp en fantaseerde altijd of ik gebruik zou willen maken van ballonnen of taart. Toen het moment daar was en wij hoorden dat we een meisje zouden krijgen, voelde het geven van een gender reveal party opeens juist als iets tegennatuurlijks. Het meest speciale moment was met mijn vriend toen wij per email het geslacht ontvingen. De tranen stroomden over onze wangen en dat was HET moment. Niets zou dit kunnen overtreffen. Dit voelde als onze gezamenlijke gender reveal party en dit was voldoende. Het was perfect.

7: Niet meer naar feestjes willen gaan

Regelmatig ga ik naar feestjes en vaak ook met mijn vriend. Zo nu en dan zie ik zwangere staan op feestjes en dat vond ik altijd heel stoer. Dit zou ik ook doen. Tuurlijk, gewoon chill de hele nacht dansen. Zo had ik ook in mijn hoofd dat ik nog naar het Amsterdam Dance Event zou gaan in oktober. Eenmaal zwanger moest ik er niet aan denken. Mensen die tegen mijn buik gaan lopen, zere rug, moe na 2 uurtjes en ook vind ik de muziek veel te hard voor onze beeb. Geen feestjes voor mij in de zwangerschap.

Deze lijst laat maar weer zien dat niets in het leven loopt zoals je het gepland had! Ik ben benieuwd in welke punten andere zwangere/bevallen vrouwen zich herkennen?

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Als de verloskundige te laat komt

Twee weken geleden was het nog op het nieuws. Een vrouw was bevallen in een restaurant. Heel toevallig liep daar...

Sluiten