Blogs Reviews Winacties

Met deze 5 tips maak je tandenpoetsen leuk! + WINACTIE!

Peuters hebben altijd een heerlijke eigen mening. Veel gehoorde woorden: ”Ikke zelf doen” en ”Nee, ik wil het niet”. En laat dat nou precies de twee zinnetjes zijn die je ook te horen krijgt als je hun tanden wil poetsen. Want dat is een handeling die niet vaak gewaardeerd wordt door die kleintjes. Vandaag geef ik je vijf tips om het tandenpoetsen leuk te maken. En heb je zelf ook nog leuke tips? Laat hieronder dan even een reactie achter zodat andere mama’s er ook wat aan hebben! 

tandenpoetsen

Mijn 5 tips voor het tandenpoetsen

Tip 1.  Begin er vroeg mee en doe dat op een speelse manier

Mij is door de tandarts geleerd dat je eigenlijk al moet beginnen met poetsen als het eerste tandje van je kindje doorkomt. Dat voelt een beetje gek, maar zo went je kindje er gelijk aan en snapt hij/zij dat het erbij hoort.

Ik ben sowieso erg van een slaapritueel. Eerst poetsen, dan het gezicht wassen, een schone luier (inmiddels een plas op de wc YES), pyjama aan, boekje lezen, liedje zingen, bidden en op bed. Dan gaan er nog een muziekje en een nachtlampje aan en is het bedritueel weer compleet. Het tandenpoetsen is daar dus echt een vast onderdeel van.

Vanaf het begin heb ik het poetsen op een speelse manier gedaan. Dus even lekker laten kauwen op de tandenborstel, gekke geluidjes maken en vooral niet dwingen. Als mijn dochtertje het aan het begin na een halve minuut zat was, was dat prima.

Tip 2.  Laat je kind zelf poetsen

Als het een ‘moeten’ wordt, vindt je kindje het vaak sowieso niet leuk. Dus laat je spruit even zelf poetsen. En nog leuker: poets tegelijk met je kind je eigen tanden en laat je kindje ook even jouw tanden poetsen. Dat vinden ze vaak fantastisch en een grote kans dat ze het daarna niet meer erg vinden als jij ook even helpt 🙂

Tip 3. Een leuke tandenpoetsapp

Ik probeer de schermtijd van mijn kind wel wat te beperken maar gelukkig duurt poetsen maar 2 minuten haha. Dus wil je kindje nou echt niet? Download dan een leuke app en misschien werkt dat.

Talking Ginger:
Het is een app voor de allerkleinsten.
Op je beeldscherm verschijnt een rode kat die terug praat wat je zegt.
De applicatie heeft ook vrolijke deuntjes en na het poetsen kun je kleine spelletjes doen.
Je hebt ook een timer en als je kindje dan klaar is, krijgt het een applaus!

Nog meer leuke apps vind je hier.

Tip 4. In de spiegel kijken

Kindjes vinden het vaak leuk om zichzelf te zien. Ga daarom voor een spiegel staan tijdens het tandenpoetsen. Trek gekke gezichten en laat je peuter zichzelf eens goed bekijken. Maak het ook nog extra leuk met een zelfgemaakt liedje over het poetsen! Of benoem dat er nog een stukje koek zit en dat dat even goed moet worden weggepoetst! ;

Tip 5. Koop een leuke tandenborstel en beker

Heeft je kind een favoriet tekenfilmpje of een lievelingsdier? Probeer dan een tandenborstel te vinden met een leuk figuur of dier erop! Op die manier raakt je kind enthousiast en wordt poetsen een stuk leuker! Zelf koos ik voor een poetsset van Jack N’ Jill Kids. Je hebt hem in verschillende varianten. Ik vind die met het konijn erop het leukste! Je krijgt een hele set: twee tandenborstels, een beker, tandpasta en een tasje voor als je kindje uit logeren gaat.

img_2868

Nog meer verantwoorde producten voor je kind

img_2909De poetsset van mijn dochtertje is van de webshop BigGreenSmile.  Daar koop je natuurlijke producten die niet op dieren zijn getest. Ze hebben een heel assortiment aan verzorgingsproducten maar ook milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn bij deze webshop te koop.

”Van huid- en haarverzorging tot deodorant aan toe: wij hebben een natuurlijk alternatief. En omdat elk mens andere behoeften heeft, hebben wij aan het hele gezin gedacht. Zelfs aan de allerkleinsten.”

Ik mocht zelf een fijn pakket aan producten uitproberen en ze hebben echt veel voor kleintjes. Zo kreeg ik organische babyshampoo en ook fijne olie en krullenspray voor de haren van mijn dochtertje. En organisch klinkt misschien alsof het niet lekker ruikt: dat is niet waar gelukkig! Het is een fijne geur! De haarspray bevat kokos en werkt goed op mijn krullenbolletje. Eerst even nat maken en dan een paar spraytjes zodat het niet meer pluist!

Win een Burt’s Bees Baby Bee getting started kit!

img_2906

Vind jij het ook fijn om producten te gebruiken die natuurlijk zijn en niet op dieren getest? Vast! Dan heb je geluk want ik mag van deze leuke webshop een Burt’s Bees startkit weggeven. Misschien ken je het merk wel? Het is het merk van bijenhouder Burt. Met restjes bijenwas maakten hij en zijn vrouw eerst een lipbalm. Toen die een groot succes bleek te zijn, hebben ze hun cosmeticaproducten uitgebreid en was daar op een gegeven moment een heuse babylijn.

De producten zijn gemaakt van de meest milde en zuivere natuurlijke zepen, lotions, oliën en poeders waarmee je je kindje kunt reinigen en verzorgen. De producten zijn door kinderartsen getest, vrij van parabenen en glycol, hypo-allergeen en talkvrij.

We mogen dus bovenstaand pakketje weggeven en uiteraard heb ik het zelf al even geprobeerd. Mijn grootste favoriet is de Baby Bee Cream-to-PowderHet is een luierzalf en talkpoeder ineen. Van die poeders ben ik nooit zo’n fan met al dat geklieder en ik begreep ook van de kraamzuster dat het niet meer wordt aangeraden. Dat poeder zou namelijk niet goed zijn voor de longetjes van je kindje (geen idee of het echt waar is). Maar in deze crème is het er dus in verwerkt en daarom voelt het ook heel zacht. Want je voelt die poeder ook echt. Daarnaast vind ik de geur van de Burt’s Bees  producten erg fijn. Niet zo’n standaard Zwitsalgeur die je van ver ruikt haha.

Het pakket bestaat uit:

 • Baby Bee Karnemelk Zeep
 • Baby Shampoo & Douchegel (50ml)
 • Luierzalf (20g)
 • Baby Karnemelk Lotion (30ml)
 • Baby Voedende Olie (30ml)

Hoe kun jij winnen?

Like BigGreenSmile.nl op Facebook en laat onder dit bericht even weten dat je mee doet! Simpel toch?

De winactie is inmiddels verlopen. De winnaar is Samira Leh. 

– Deze blog kwam tot stand in samenwerking met BigGreenSmile – 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

32 Reacties

 • Reply
  elisabeth maria martina
  28 november 2016 at 12:12

  leuk kado voor kleindochter lise

 • Reply
  Anneloes
  28 november 2016 at 12:19

  Ik doe heel graag mee voor onze baby die in januari word verwacht! Ik hou van natuurlijke producten en wil dit heel graag uitproberen! 🙂

 • Reply
  Rachel Henry
  28 november 2016 at 12:39

  Wij zijn net begonnen met Jethro’s eerste tandjes te poetsen! Goede tips en ik doe dus graag mee!!

 • Reply
  Kirsten
  28 november 2016 at 14:18

  Lenne (bijna anderhalf) vindt het momenteel nog heel leuk om haar tanden te laten poetsen. Op het einde mag ze altijd even zelf poetsen, zo weten we tenminste dat ze goed gepoetst zijn en kan zij nog even haar ding doen 😉 Toen we afgelopen maandag bij de tandarts gingen, hebben we haar ook meegenomen en haar even op de stoel gezet. Ik doe graag mee met je winactie, lijkt me leuk om die te gaan testen!

 • Reply
  Mirjam
  28 november 2016 at 14:57

  Ik doe graag mee!!

 • Reply
  Sharon
  28 november 2016 at 15:29

  Toffe giveaway!!! ♡ I’m In ♡

 • Reply
  Ayla
  28 november 2016 at 16:37

  Jaaaa!! Dit lijken me heerlijke producten voor onze twins. Ik doe graag mee 🙂 De Fb-pagina volg ik al

 • Reply
  ilsiee prins
  29 november 2016 at 09:51

  Wat leuk! 😉 Ik doe zeker graag mee voor mijn neefje en nichtje.. Regelmatig komen ze logeren.. Tandenpoetsen blijft toch altijd een dingetje…. Hiermee word het vast en zeker een feestje!
  Groetje Ilsiee

 • Reply
  Marian Zw.
  29 november 2016 at 13:27

  Komende maand wordt de baby van een vriendin geboren, kindjes nummer 2. Nummer 1 was en is een zorgenkindje. Verschillende operaties gehad, gelukkig gaat het nu even goed. Met dit pakketje zullen beide kindjes nog heel blij zijn. Want kindjes van 14 maanden vinden deze producten volgens mij ook nog heel fijn aan hun huid, of billetjes 🙂

 • Reply
  Claudia Diependaal
  29 november 2016 at 16:06

  Het lijkt me ook heerlijk voor mijn eigen huid. Die nogal schraal wordt omdat ik veel in bed verblijf. Zoals enkels, ellebogen, stuitje. Beter voor zijn voor t telaat is toch?

 • Reply
  Liesbeth
  29 november 2016 at 19:48

  Ik doe heel graag mee! Ik ben zwanger van ons eerste kindje en op zoek naar eerlijke mooie producten. Dit zou heel fijn zijn voor een teer babyhuidje!

 • Reply
  Sietske
  29 november 2016 at 23:51

  Ik waag graag ook een gokje!
  Gek op de producten van Burt’s Bees en met een peuter én een baby op komst ook geen overbodige luxe!

 • Reply
  Sietske
  29 november 2016 at 23:53

  Goede en leuke tips Hanna!
  Ga ze hier snel eens uitproberen in de hoop dat het tandenpoetsen een groter succes wordt dan het nu is!

 • Reply
  Nina Mol
  30 november 2016 at 05:50

  Ohh lekker! Ik doe graag mee!

 • Reply
  jacueline
  30 november 2016 at 07:26

  Geweldige actie doe heel erg graag mee!

 • Reply
  samira leh
  30 november 2016 at 10:16

  wauw, ik doe mee!

 • Reply
  Hermien
  30 november 2016 at 10:54

  Ik doe graag mee 😉 Super leuke actie en de tips ga ik zeker gebruiken voor mijn zoontje!

 • Reply
  Joanna
  30 november 2016 at 11:21

  Ik vind de olie al heerlijk, dus doe graag mee voor de hele set voor onze kleine dame!

 • Reply
  Mar
  30 november 2016 at 12:03

  Ik doe graag mee voor deze fijne producten.

 • Reply
  wilmsen anita
  30 november 2016 at 13:32

  ik doe graag mee

 • Reply
  Pien Punt
  30 november 2016 at 15:20

  wat een heerlijk setje, ik doe graag mee 🙂

 • Reply
  Angelique Hendriks -op den velde
  30 november 2016 at 15:53

  Hoop dat oma’s ook mee mogen doen om zo hun kleinkind eens lekker te verwennen tijdens het oppassen ?
  Dan doe ik graag mee en ga heel hard duimen want ik vind niks lekkerder dan bijenwas, heb zelf ook wel eens een lipbalsem van bijenwas gemaakt en die was inderdaad zoveel beter dan eentje uit de winkel, heb dus veel vertrouwen in Burt’s Bee

 • Reply
  Anna
  30 november 2016 at 17:41

  Ik doe heel graag mee

 • Reply
  Suus Gro
  30 november 2016 at 18:28

  Ik ben graag ‘groen’ bezig. Ik krijg er gewoon een beter gevoel van. Zeker voor mijn kindje, want die is het aller belangrijkste in mijn wereld en moet ook nog zolang mogelijk in deze wereld meegaan.

  Ik probeer dit graag en wil daarom graag meedoen

 • Reply
  Annelies Pietens
  30 november 2016 at 22:15

  Voor een hele tijd op zoek naar een product voor een gevoelige huid voor mijn nog ongeboren zoontje! Je kan niet vroeg genoeg beginnen met goede verzorging

 • Reply
  Jan
  30 november 2016 at 22:59

  Ik waag graag een kansje

 • Reply
  Cheryl
  1 december 2016 at 21:00

  Leuk ik doe mee!

 • Reply
  Anneliese de Waal
  2 december 2016 at 14:40

  Ik doe heel graag mee, zou super zijn om te winnen.

 • Reply
  Marian
  2 december 2016 at 17:46

  Ik hou wel van verantwoorde producten en wat anders dan de Zwitsal geur. Ben erg benieuwd naar dit pakket, ik een meisje van van bijna een maand en die verdient (h)eerlijke verzorgingsproducten!

 • Reply
  Aniek
  3 december 2016 at 09:29

  Ik doe mee!

 • Reply
  kempenaers
  4 december 2016 at 15:10

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje

 • Reply
  brants
  4 december 2016 at 15:11

  ik doe graag mee

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Schermtijd: houd jij het in de gaten?

  Je kent het wel; van die principes die je hebt voordat je moeder bent. Ik zou bijvoorbeeld nooit aan een...

  Sluiten