Blogs

5 ideeën voor een heerlijke babymoon

Nog even met z’n tweeën een romantisch weekendje naar Parijs, jezelf trakteren op de ultieme relaxvakantie of toch nog dat ene puntje op de bucketlist afwerken? Maak kennis met de ’babymoon’, de laatste vakantie zonder baby. Ben je zwanger en toe aan vakantie? Skyscanner maakte een lijstje met vijf ideeën voor een geslaagde babymoon.

Tijd voor een babymoon

Nee je leven is niet voorbij wanneer je een kind hebt, maar die romantische vakanties met je partner en verre backpackreizen zul je toch heel even op een laag pitje moeten zetten. Reden genoeg dus om het er tijdens je zwangerschap nog goed van te nemen en te genieten van een ontspannen babymoon.

Verreweg de meest comfortabele periode om te reizen tijdens je zwangerschap is het tweede trimester, en dan bij voorkeur in week 18 tot 24. De kans op complicaties is dan het kleinst en de ergste misselijkheid zal voorbij zijn, je hebt genoeg energie om dingen te ondernemen en je buik zit nog niet in de weg. Daarnaast mag je tot 28 weken zonder zwangerschapsverklaring vliegen en kun je dus ook best wat verder weg.

1. Een romantisch weekendje weg

Reizen in Europa heeft zo zijn voordelen: je hoeft maar even te vliegen en als het moet ben je ook zo weer thuis. Een romantisch weekendje weg zit er binnenkort niet meer in, dus een goed excuus om nog één keer ontzettend van elkaar te genieten in een mooie Europese stad. Laat je bestemming afhangen van het weer en zoek niet teveel de extremen op. In de winter kun je bijvoorbeeld nog heerlijk op het terras zitten in Malaga of Lissabon.

babymoon

 

2. Ontstressen tijdens een wellnessvakantie

Een zwangerschap is een bijzondere periode, maar het brengt ook zeker de nodige hectiek met zich mee. Samen met je partner even onthaasten in een mooi resort met wellnesscentrum is de perfecte remedie tegen babystress. Of je nu kiest voor een spa op de Veluwe of Bali, de ultieme ontspanning is nooit ver weg. Spendeer hele dagen in het bubbelbad, doe mee met een lesje yoga en trakteer jezelf op een welverdiende zwangerschapsmassage. Kijk wel uit met de sauna en warme baden tijdens je zwangerschap, lees hier meer informatie daarover.

babyfoon

 

3. Babymoonen op eigen bodem

Vind je het een prettig idee om dicht bij huis te blijven, dan heeft Nederland natuurlijk ook genoeg te bieden. Sluit jezelf op in een hutje op de hei of boek een kamer in een leuke Nederlandse stad. Neem bijvoorbeeld de veerboot naar de Wadden en huur een schattig vakantiehuisje op het strand. Overdag kun je heerlijk uitwaaien langs de waterkant, ’s avonds kruip je samen met je lief op de bank om alvast een beetje te dromen over jullie toekomstige kindje.

babyfoon

 

4. Cruisen in alle luxe

Of je nou kiest voor een reis door het Caribisch gebied of over de Middellandse Zee, een cruise is een uiterst relaxte manier van vakantie vieren en daarom perfect voor koppels in verwachting. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken, maar tegelijkertijd hoef je je nergens zorgen om te maken. Je ziet veel in korte tijd, maar je kunt ook rustig een middagje genieten van alle faciliteiten aan boord. Let wel op: net als in een vliegtuig kun je niet tot 40 weken blijven cruisen en kies altijd voor een schip met medisch personeel aan boord.

babyfoon

 

5. De bucketlistbestemming

Droom je al jaren van een rondreis door Japan, wil je de Big Five spotten in Afrika of prijkt dat langgekoesterde weekje New York nog altijd bovenaan je bucketlist? Nu is je kans! Geniet nog even van alle vrijheid en boek lekker spontaan de droomreis die je altijd al wilde maken. Want met een baby aan je zijde zal het er voorlopig waarschijnlijk niet van komen.

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Hoe doorbreek ik mijn vervelende telefoongedrag?

Het ging bij alle drie bevallingen precies hetzelfde. Ik had nog maar net mijn kind op de wereld gezet en...

Sluiten