Blogs Zwanger

36 weken zwanger – update #24

Afgelopen maandag had ik weer een controle in het ziekenhuis. We zouden het hebben over de ligging van de baby, want ze ligt al een poos dwars in mijn buik. Ik was benieuwd of we een draaipoging zouden plannen, want ik had er zelf nogal een hard hoofd in. De kleine ligt namelijk al mega lang zo en schuift soms wel wat met haar hoofd naar boven of beneden, maar komt altijd weer terug in het midden. Daarom lijkt een draaipoging me nog niet heel zinvol. Dat klopte inderdaad, we wachten nog een weekje en gaan het er volgende week dinsdag over hebben. Het komt bij vrouwen die meerdere kinderen hebben gehad vaker voor dat een kind dwars ligt, omdat de baarmoeder wat groter is en een baby dus de ruimte heeft. Je kan het ook heel goed zien aan de vorm van mijn buik, die is erg breed. 

Ik vroeg overigens op Instagram of jullie ook een draaipoging hebben gehad en wat jullie ervaringen daar mee zijn. Er kwamen ontzettend veel reacties binnen. Leuk en interessant om te lezen, dank daarvoor!

Verder bleek het tijdens de controle goed te gaan met de kleine en het is ook gelukt om een mooie foto van haar gezichtje te maken! Het lijkt echt net of ze een kusje geeft. Te schattig!

Zwangerschapsupdate #24

De baby in fruit of groente: Ze is nu zo groot als een honingmeloen, 47,2 cm.

Eten: Ik lust de hele zwangerschap al geen soep. Super gek haha! Koffie vind ik ook nog steeds niet lekker en pecanbroodjes zijn mijn craving #oeps.

Gewicht: + 14 kilo

Slapen: Nu met de warmte duurt het langer voordat ik in slaap val, maar als ik eenmaal slaap pak ik best veel uurtjes! Het bed staat sinds afgelopen weekend ook weer op klossen!

Zwangerschapskleding: Yes voor jurkjes en een luchtige rok met dit weer!!!

Geslacht: Een meisje!

Shoppen: Deze week kreeg ik van mijn lieve collega Caroline een zelfgemaakt babynestje. Ze heeft hem zo ontzettend mooi gemaakt! Hij heeft een zalmroze onderkant en de bovenkant is wit met een patroontje van driehoekjes/strikjes. Het is de eerste keer dat ik een babynestje ga gebruiken. Het lijkt me ontzettend handig!

Symptomen: Eigenlijk nog steeds dezelfde dingen die ik al sinds een week of 24 heb: sterretjes zien, hoofdpijn, rusteloze benen en krampen in mijn kuiten. Daarnaast wordt je door de medicatie voor de hoge bloeddruk wat suffiger.

Voel je al iets? Haar hoofdje ligt heel dicht op mijn huid, dus dat koppie kan ik dan precies voelen. Haar trapjes voel ik helemaal onderin mijn buik. De vorm van mijn buik is ook heel anders dan bij mijn vorige zwangerschappen. Ik draag het kindje heel breed en de bovenkant en onderkant van mijn buik voelen helemaal leeg.

Het leukste moment van de week: Ik vond het ontzettend mooi om afgelopen maandag haar gezichtje eens goed te zien. Verder had ik een fijn weekend waarin we afspraken met twee bevriende stellen om samen te eten. We hadden een pannenkoekenparty en een barbecue. Heerlijk met dit weer!

Ik zie uit naar … Komende dinsdag. Dan is mijn volgende afspraak en ben ik 37 weken zwanger. Eerst stelde ik me er met mijn hoge bloeddruk op in dat de kleine met 37 weken zou komen. Bij mijn jongste werd ik namelijk ook met 37 weken ingeleid. Tegenwoordig zijn ze daar niet meer zo happig op. Ze wachten liever tot 38/39 weken. Komende dinsdag hoor ik daarover meer, haha maar dat ga ik natuurlijk niet in de blog zetten. Moet wel een beetje een verrassing blijven ;-).

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
De klus waar veel moeders tegenop zien (incl. ikzelf)

Onlangs heb ik twee fotoalbums gemaakt van mijn kinderen. Eljada 2-4 jaar en Josia 0-2 jaar. Ik ben altijd blij...

Sluiten