Blogs Zwanger

35 weken zwanger – update #23

Sinds week 24 heb ik last van een hoge bloeddruk, maar eigenlijk bleef dit vrij stabiel. Het was hoog, maar acceptabel. Sinds vorig weekend begon het te stijgen en daarom moest ik bij de controle afgelopen week allerlei testen doen om te kijken of ik geen zwangerschapsvergiftiging heb. Ik kreeg een ctg en een bloed- en urinetest. Daaruit bleek gelukkig dat er niks aan de hand was en dat het goed gaat met de kleine. Wel werd besloten om over te stappen op medicatie om de bloeddruk omlaag te krijgen. 

De medicatie zorgt ervoor dat mijn aderen iets wijder worden, waardoor de bloeddruk daalt. De eerste paar dagen ben je daar echt mega duizelig en suffig van. Het voelde een beetje alsof ik net uit narcose kwam. Gelukkig was dit na drie dagen weer voorbij en nu voel ik me goed! Mijn bloeddruk is echt weer keurig en uit de groei-echo bleek dat de baby ook goed gegroeid is.

Ik heb nu ook echt alles geregeld in huis, omdat ik me ervan bewust was dat ik wel eens in het ziekenhuis opgenomen kon worden door de hoge bloeddruk. De box staat beneden, het wiegje is van zolder, de enveloppen van de geboortekaartjes zijn beplakt met postzegels en adresstickers en alle babykleding ligt gewassen en gestreken in de kast. Ook heb ik de vluchttassen voor mezelf en de kinderen zo goed als klaar staan.  Gisteren kwamen ook de klossen binnen, dus die mogen komend weekend onder het bed!

Zwangerschapsupdate #23

De baby in fruit of groente: Ze is nu zo groot als een groene kokosnoot, 46,4 cm.

Eten: Fruit vind ik echt heerlijk! Blauwe bessen en kersen vooral. Verder lust ik nog steeds geen koffie, maar chocolade kan ik inmiddels wel weer eten. Helaas haha, want dat wordt moeilijker weerstaan straks na de zwangerschap. Eigenlijk was het wel makkelijk dat ik dat niet meer lustte.

Gewicht: +13 kilo

Slapen: Sinds ik medicatie voor mijn bloeddruk heb, gaat het slapen beter. Je wordt daar een beetje suffig van dus dat helpt mooi bij het slapen. Ik hoef er ook niet uit om naar de wc te gaan, dus dat is top.

Zwangerschapskleding: Omdat het nu even niet zulk lekker weer was, kon ik weer eens wat andere zwangerschapskleding aandoen van eind vorig jaar. Dat voelde weer even als nieuw haha.

34+3

Geslacht: Een meisje!

Shoppen: Deze week is de box weer naar beneden gekomen. Daarin ligt ons nieuwe boxkleed! Handgemaakt door de twee meiden van IG @winkelenbijdeburen. Hij is tweezijdig. Aan de bovenkant heeft hij stipjes en aan de onderkant is het roze wafelstof. Op die manier kun je het leuk afwisselen! Maar ik moet zeggen dat ik zelf vooral dol ben op de stipjes! Hoe zoet!

Heerlijk weer zo’n box beneden!

Symptomen: Iets wat ik deze zwangerschap ook weer heb, is kramp in mijn kuiten. Ik weet niet of jullie dat herkennen, maar dan word je ’s nachts wakker met steken in je kuiten. Je moet dan even naast je bed gaan staan en je benen strekken en dan gaat het na een minuutje weer over. Oh en als ik na 22.00 uur nog wakker ben, krijg ik rusteloze benen. Dan moet ik ze echt bewegen haha! Allemaal kleine zwangerschapsdingetjes die geen ramp zijn!

Voel je al iets? Sinds een week begint ze steeds meer te draaien. Ze lag de afgelopen week zes weken eigenlijk altijd overdwars, haar hoofd links en billen rechts. Nu draait ze soms met haar hoofd naar beneden. Helaas is het vaak van korte duur en draait ze gelijk weer met haar hoofd naar links. Ze heeft nog tot ongeveer volgende week woensdag of donderdag om te draaien en anders wordt het mogelijk een draaipoging in het ziekenhuis.

Het leukste moment van de week: Zwangerschapsgerelateerd was het fijn om maandag bij een tweede controle te horen dat de medicatie goed werkt en om haar hartje te horen!

Ik zie uit naar … Het einde haha! Nu het allemaal wat zwaarder wordt en het einde in zicht is, merk ik dat ik er wel klaar mee begin te raken. Ik heb zin om de kleine meid te ontmoeten. Eerst dacht ik de hele tijd: ik moet nog van deze trapjes genieten en van het zwanger zijn, maar nu heb ik vooral zin in de kraamtijd!

– Deze blog is een samenwerking –

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Nicole

Vandaag hebben we weer een moedige mama die haar verhaal met ons deelt. We vinden het altijd mooi en knap...

Sluiten