Blogs Zwanger

34 weken zwanger – update #22

Sinds vorige week doet mijn weegschaal het weer. Haha eigenlijk had ik er geen nieuwe batterijen in moeten doen, maar nadat iemand tegen mij zei: ”Je bent echt huge” (en bedankt) ben ik er maar weer eens op gaan staan. De schade? Dertien kilo erbij. Op zich viel het me best mee eigenlijk. Maar als ik zo rond waggel met benen en handen vol vocht, kan ik me bijna niet voorstellen dat ik er hierna weer normaal uit kom te zien. 

Ik moet zeggen dat opmerkingen over mijn buik deze keer meer langs me heen gaan dan bij mijn voorgaande zwangerschappen. Ik maak er zelf ook maar vaak een grapje van. Toen ik zwanger was van Josia, kon ik echt iemands kop eraf kon bijten als ze zeiden dat ik dik was of deze: ”Weet je zeker dat het er één is?’ Nu nam ik me van tevoren voor om me daar niet druk om te maken en dat gaat eigenlijk heel goed. Ik kan het je aanraden haha! Ik geniet lekker van mijn buik, het getrappel erin en leg de opmerkingen naast me neer. Dank voor je mening, er groeit een baby en ja die heeft even wat ruimte nodig!

Ik zou het overigens wel fijn vinden als ik de kilo’s zometeen weer vlot kwijt ben en 10 extra eraf zou nog beter zijn. Maar dat zijn zorgen voor later. 😉

Zwangerschapsupdate #22

De baby in fruit of groente: Ze is nu zo groot als een butternut pompoen, 45,6 cm.

Eten: Zuivel vind ik heerlijk. Zoals bij het ontbijt melk met cornflakes of magere kwark met muesli. Soep, koffie en chocola wordt niet gewaardeerd.

Gewicht: +13 kilo

Slapen: Ik heb steeds meer moeite om in slaap te vallen. Ik lig veelal op mijn zij, maar de kleine meid draait dan mee. Vaak lig ik dan eigenlijk half op haar hoofdje, omdat ze over de breedte van mijn buik ligt. Dat ligt voor mij natuurlijk niet prettig. maar ook lijkt het me voor haar niet fijn. Als ik eenmaal slaap, ben ik wel een paar uurtjes weg. Totdat ik weer naar de wc moet en dan begint het inslaapprobleem weer van vooraf aan haha.

Zwangerschapskleding: Favoriete outfit voor thuis: een sportbroek met shirt erboven. Heerlijk!

Geslacht: Een meisje!

Shoppen: Deze week heb ik een vier rompertjes met een kraagje gekocht. Super schattig voor onder bepaalde setjes en als het zometeen in juli heel warm is, kan ik het ook gewoon bij een broekje aandoen. Daarnaast kocht ik een super schattige haarbandje met tijgerprint.

Ook kreeg ik deze week mijn nieuwe kinderwagen! Het is een Peach Double van het Engelse merk iCandy. Ik heb een olijfkleurige variant. Super stoer en stijlvol! Mijn ervaringen met de wagen zal ik straks delen als kleine er is!

Toen Josia werd geboren, koos ik niet voor een duowagen. Eljada ging mee op het loopplankje, maar wilde er dan wel vaak vandoor gaan als ik bijvoorbeeld boodschappen deed. Omdat Josia het vaak juist wel fijn vindt in de kinderwagen, wilde ik dit keer graag een duowagen. Dan ga ik straks denk ik toch iets relaxter op stap!

Symptomen: Niet anders dan de afgelopen weken eigenlijk. Ik heb vaak hoofdpijn door de hoge bloeddruk en ben wat vermoeider. Zolang ik me rustig houd, gaat het prima.

Voel je al iets? Jazeker! Ik kan ook precies voelen waar haar hoofdje zit. Deze week lag haar hoofdje zo tegen mijn huid aan dat mijn man met zijn platte hand de bolling voelde. Dat had hij bij de eerdere zwangerschappen nog niet gevoeld. Super bijzonder! De vraag ‘voel je al iets’ krijgt over een paar weken natuurlijk een andere betekenis: gaat het al rommelen? Ik ben benieuwd of het dit keer zelf op gang komt of dat ik weer wordt ingeleid. Spannend!

Het leukste moment van de week: Dat was toch wel afgelopen vrijdag toen ik mijn laatste werkdag had! Het blijft een mijlpaal dat je dan met zwangerschapsverlof gaat en dat je iedereen pas weer ziet als de kleine er is. Ik heb voor mezelf altijd zes mijlpalen. Met zwangerschapsverlof gaan was nummer 4. De volgende is de 37 weken en de laatste is de uitgerekende datum (die ik beide keren niet heb gehaald).

Ik zie uit naar … Morgen. Dan heb ik weer een controle in het ziekenhuis. Vorige week bleek tijdens de groei-echo dat de kleine meid achterloopt qua groei, dus ik ben benieuwd wat er uit de echo komt.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Elzina

Elzina uit Emmeloord is de trotse mama van Maud, die volgende maand vijf jaar oud wordt. Een broertje of zusje...

Sluiten