Blogs Zwanger

33 weken zwanger – update #21

Vorige week donderdag had ik een afspraak bij de gynaecoloog voor een controle. Daarbij wordt er altijd gekeken naar mijn bloeddruk (die dit keer redelijk goed was!) en ik had een groei-echo om te kijken hoe het met de kleine gaat. Een gevolg van hoge bloeddruk kan namelijk zijn dat je kindje qua groei achterloopt. 

Tijdens de echo kwam er bij de meting een termijn in beeld te staan die niet overeenkomt met hoever ik nu ben en ik had dus al snel het vermoeden dat het kindje te klein was. Ook was haar hartslag aan het begin van de echo mega hoog, maar gelukkig was dit 10 minuten later weer gestabiliseerd. De gynaecoloog vertelde me dat de kleine meid tegen de ondergrens van de groeicurve aan zit en dat ik dus over twee weken alweer een groei-echo moet hebben om te kijken hoe het dan gaat.

Allereerst maakte ik me niet zoveel zorgen want mijn jongste is ook echt een guppie, maar ik merkte dat ik in de dagen erna toch wel even ongerust werd. Want was als de kleine nou te weinig voeding krijgt en het helemaal niet goed heeft in mijn buik? Ik had even contact met vriendin van me die verloskundige is en zij stelde me gerust. Als het echt zorgelijk was geweest, hadden ze wel bloed geprikt en mij in het ziekenhuis gehouden. Dus voor nu doe ik het gewoon nog rustiger aan en wacht ik de echo van volgende week donderdag (een beetje in spanning) af!

Zwangerschapsupdate #21

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een durian (stinkvrucht), 43,3 cm

Eten: Sinds een paar weken heb ik soms ineens mega veel zin in een pecanbroodje haha. Maar ik doe dit niet te vaak hoor haha, beetje op de kilo’s letten 😉  Koffie en chocolade wordt nog steeds niet gewaardeerd. Ik ben benieuwd of dit na de bevalling gelijk anders is. Best gek dat je sommige dingen ineens zo vies vindt en andere dingen mega lekker. Bij Eljada wilde ik graag druivensap drinken, maar daar moest ik elke keer van overgeven en kan ik daardoor nu niet meer drinken. Bij Josia had ik mega veel trek in kaas en na de bevalling heb ik echt twee weken lang elke ochtend ontbeten met vanillevla met muesli.

Slapen: ’s Nachts slaap ik niet veel. Vaak lig ik over dingen na te denken, kan ik geen houding vinden of houdt de baby een feestje in mijn buik. Ik probeer wel om ieder geval om de dag even twee uurtjes in de middag te slapen. Het valt me opzich mee hoe vermoeid ik ben. Natuurlijk wel iets vermoeider dan normaal, maar niet mega. Dat komt denk ik omdat ik naast werken niet zo heel veel sociale dingen doe momenteel.

Zwangerschapskleding: Eigenlijk begin ik na 7 maanden steeds meer uitgekeken te raken op de kleding die ik heb haha. Maar ik ga voor deze laatste weken natuurlijk niets nieuws kopen. Het lijkt me heerlijk om straks weer gewone kleding aan te hebben! Om er toch weer even goed uit te zien, ben ik deze week wel naar de kapper geweest! Ik ben nu een blondine!

Geslacht: Een meisje.

Shoppen: Afgelopen week kreeg ik een super leuk pakketje binnen van Deem Design. Ik kreeg een maxi-cosi spanner en wagenhanger voor de kleine meid. De wagenhanger wil ik eigenlijk gebruiken voor boven de newborn-set van Stokke. Daar zit een soort haak bij waar je iets aan kunt hangen voor de kleine, om naar te kijken en om mee te spelen. Je kunt bij Deem Design zelf aangeven welke kleuren je wilt bij je bestelling. Ik koos voor roze!

Voor boven de newborn-set van Stokke

De wagenhanger en maxi-cosi spanner

Daarnaast kwam er een nieuwe Tripp Trapp binnen. We hebben er al twee en zijn hier super blij mee. De stoelen kunnen versteld worden op basis van de groei, zitten hoog bij de tafel en ze zien er ook stijlvol uit. Voor Josia had ik ook een Stokke newborn set en die raad ik iedereen aan. Ik vond het leuk dat hij al in de kraamweek bij ons aan tafel kon zitten en het was super handig met het geven van hapjes. Inmiddels hebben meerdere vriendinnen het ei (zoals ik hem altijd noem) geleend en ook zij zijn er enthousiast over. Ik heb nu een nieuwe hoes gekregen zodat de set weer lekker fris is voor de kleine meid straks! Het is een witte hoes met bergjes erop.

Ik vind het ook echt heerlijk dat de stoel er nu al staat. Het voelt weer zo dichtbij dat ze er is! Komend weekeind gaat het keukentje op de achtergrond weg en komt daar ook de box weer te staan!

Nu staan er gewoon drie Tripp Trapps haha!

Symptomen: Mijn bloeddruk is nog hoog, maar op zich heb ik het idee dat het nu best goed gaat. Ik voel me niet vaak meer misselijk en extreem moe. Dat zal vast komen omdat ik het nu lekker rustig aan doe. Met mijn bekken gaat het eigenlijk ook super goed deze zwangerschap. Ik voel het wel, maar het is echt niet zo erg als bij Eljada en Josia. Ontzettend fijn!

Voel je al iets? Ik voel haar de hele dag door wel, maar als ik er een filmpje van probeer te maken stopt ze altijd met trappen haha. Het lijkt me leuk om dit nog even vast te leggen voordat ze komt!

Het leukste moment van de week: De uitslag van de groei-echo vond ik niet zo leuk, maar tijdens de echo was het gezichtje van de baby wel heel duidelijk te zien. Dat was nog niet eerder gelukt, omdat ze elke keer naar mijn rug keek. Ik vond het mega speciaal om haar al een beetje te kunnen zien! Helaas is het de gynaecoloog niet gelukt om er een mooie foto van te maken.

Ik zie uit naar … Komende vrijdag! Dan is mijn laatste werkdag en ga ik met zwangerschapverlof! Niet dat ik het werken nu heel zwaar vind, want ik werk nog maar halve dagen. Maar het is toch weer een mijlpaal en een teken dat het einde in zicht is!

– Deze blog is een samenwerking –

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Lynn

Als je al vrij vroeg weet dat je moeder wil worden, is het even slikken als dat niet een vanzelfsprekendheid...

Sluiten