Blogs Zwanger

32 weken zwanger – update #20

Mijn to do-lijst wordt met de dag korter. Deze week heb ik de enveloppen besteld voor de geboortekaartjes, de adressenlijst is bijna helemaal bijgewerkt (wat verhuizen er trouwens veel mensen in 2 jaar tijd!) en ik heb ook sluitstickers besteld voor op de enveloppen. Dan is dat allemaal maar weer mooi geregeld, want eigenlijk vind ik het best snel gaan. Volgende week vrijdag is alweer mijn laatste werkdag. Dan ga ik met zwangerschapsverlof!

Van beide kinderen ben ik bevallen nadat ik met een hoge bloeddruk werd ingeleid. Eljada kwam met 39 weken en Josia met 37. Omdat ik nu al sinds week 24 een hoge bloeddruk heb, heb ik in mijn hoofd dat dit meiske ook met 37 weken wordt gehaald. Dat zou betekenen dat ze al over vijf weken komt! Haha ik moet er maar niet teveel van uitgaan, want voor hetzelfde geld duurt het nu veel langer en loop ik met 39 weken nog steeds met een dikke buik haha. Maar omdat het voor mijn gevoel zo snel gaat, ben ik alvast begonnen aan de typische verlofklusjes zoals de foto-albums maken voor mijn kinderen en het opruimen van de kledingkasten. 😉

Zwangerschapsupdate #20

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een plantaardige pompoen, 42,4 cm

Gewicht: Mijn weegschaal is kapot, maar afgelopen weekend heb ik bij een vriendin op de weegschaal gestaan. De teller staat op +11 kilo.

Eten: Heeeeel soms gaat er wel weer een bakje koffie met melk in (normaal drink ik altijd zwart), maar het smaakt nog niet hetzelfde. Ik houd tijdens deze zwangerschap meer van zoetigheid en minder van standaardeten als brood en avondeten. Soep waardeer ik trouwens helemaal niet meer. En dan maakt het niet uit of het tomaten-, pompoen-, of aspergesoep is. Na 2 happen heb ik genoeg. Gek he?

Slapen: Steeds minder. Ik vind het moeilijk om een houding te vinden. Gelukkig hoef ik niet zo vaak naar de wc ’s nachts. Eigenlijk altijd gewoon pas weer in de ochtend.

Zwangerschapskleding: Qua kleding ga ik nu niks meer aanschaffen, maar de afgelopen weken heb ik wel vijf paar schoenen gekocht. Misschien omdat ik dat. in tegenstelling tot kleding, wel gewoon pas haha. Ik heb nieuwe sleehakken, loafers, sneakers, pumps en slippers. In my defence: in twee weken tijd gingen mijn slippers en sleehakken kapot dus die moest ik vervangen. De Adidasjes heb ik gekregen van een vriendin die in Amerika woont en de pumps van Guess vond Jennifer als nieuw bij de kringloop (#tweedehandsgelukje).

De sleehakken moeten nog binnenkomen

Geslacht: Een meisje.

Shoppen: Deze week kwam mijn nieuwe muziekmobiel binnen van Dodi for Kids. De eigenaresse van deze webshop, Maaike, maakt alle producten zelf en ik vind hem echt zo mooi afgewerkt en schattig! Je kunt helemaal je eigen wensen aangeven, waardoor de mobiel op maat wordt gemaakt en origineel is! Ik houd van strikjes en zoet, dus dit is het resultaat:

Nu moet ik nog op zoek naar een mooi boxkleed voor erbij! Suggesties zijn welkom!

Symptomen: Ik begin wat vermoeider te worden en heb veel hoofdpijn door mijn hoge bloeddruk. Verder gaat het goed!

Voel je al iets? Ik merk dat ze iets rustiger is, maar ik voel haar nog wel regelmatig. Een heerlijk gevoel!

Het leukste moment van de week: Afgelopen week ging ik op kraamvisite bij gastblogger Elise! Wat een knap mannetje is Filip. Leuk om hem te zien en zijn trotse mama!

Ik zie uit naar … Morgenochtend. Dan heb ik weer een afspraak bij de gynaecoloog. Ik ben benieuwd naar mijn bloeddruk en krijg als het goed is ook weer een groeiecho om te kijken hoe het met de baby gaat. Hopelijk laat ze zichzelf dit keer een beetje zien bij de echo, zodat ik een foto mee naar huis kan nemen voor mijn dochter (4). To be continued! 

32 weken

– Deze blog is een samenwerking –

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Sanela

Sanela was vier jaar oud toen ze vanuit Doboj (Bosnië) moest vluchten vanwege de Joegoslavische oorlog. Gelukkig weet ze er...

Sluiten