Blogs Zwanger

31 weken zwanger – update #19

Bijna dagelijks wordt me gevraagd hoe ik het trek met de hitte. Want oh wat is het warm! Bij ons binnen is het inmiddels 26,5 graden en ik moet zeggen dat ik het ook wel echt heel warm vindt. Tot afgelopen weekend vond ik het nog wel lekker om gewoon in de tuin te zitten, maar het is me nu toch wel wat te benauwd. Gisteren heb ik uren op bed gelegen met de ventilator naast me en ik heb nu al zin om morgen van de airco op mijn werk te genieten haha.

Leuke anekdote nog trouwens: ik had maandag eindelijk de moed verzameld om mijn badpak te passen en hallelujah hij paste nog! Ik ging met mijn dochter even lekker in het zwembadje zitten, maar al na 10 minuten zag ik dat de glazenwasser eraan kwam. Aangezien het zwembadje bij het raam stond en hij dus naast me moest lappen, ben ik als een speer (nouja, zover mogelijk met 31 weken) naar boven gesprint om me om te kleden haha. #mietje

Verder had ik afgelopen donderdag weer een controle bij de verloskundige en daar kwam uit dat mijn bloeddruk nog steeds hoog is. Hij zit rond de 152/92. Maar omdat hij wel rond de 90 blijft hangen, hoef ik niet aan de medicatie en moet ik het rustig aan blijven doen. Verder werd duidelijk dat de kleine meid overdwars ligt. Dat is ook heel goed te voelen, want de bovenkant en onderkant van mijn buik voelen heel leeg en kun je zo indrukken, terwijl het midden keihard is. Gelukkig heeft ze nog even de tijd om te draaien!

Genieten van mijn buik!

Zwangerschapsupdate #19

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een ananas, 40,8 cm.

Eten: Nu het zo warm is, lust ik eigenlijk best wel af en toe een Radler 0,0. Normaal lust ik geen prik, maar nu kan ik het erg waarderen haha.

Slapen: De afgelopen week heb ik een paar nachten gehad waarin ik een paar uurtjes achter elkaar sliep. Echt een verademing! Mede te danken aan de ventilator.

Zwangerschapskleding: Ik draag nu vooral jurkjes en korte broeken met dit weer. En het liefst topjes met spaghetti bandjes. Lekker luchtig!

Geslacht: Een meisje.

Shoppen: Afgelopen weekend was er een sample sale van Noppies. Ik had eigenlijk al genoeg kleertjes voor de kleine meid, maar omdat dat vooral met lange mouwen is, heb ik toch nog een paar zomerse items gehaald. Ook kocht ik een jasje. En het leuke was: alles was 5 euro per stuk! Voor Josia kocht ik alvast al zijn wintertruien en vesten: 10 stuks voor in totaal 50 euro. Dat is nog eens fijn winkelen!

Symptomen: Naast de klachten die bij mijn hoge bloeddruk horen (vermoeidheid, hoofdpijn, sterretjes en misselijkheid) gaat het eigenlijk wel prima. Zolang ik me rustig houd zijn die klachten slechts ‘irritant’ en niet overheersend. Ik probeer vooral te genieten van mijn buik en het getrappel.

Voel je al iets? Ik voel haar vooral als ik zelf heel rustig ben. Dus bijvoorbeeld als ik rustig op de bank zit met een glas thee of als ik wil slapen. Omdat ze overdwars ligt, voel ik de trapjes momenteel heel laag.

Het leukste moment van de week: Zwangerschapgerelateerd vond ik het fijn om haar hartje weer te horen tijdens de controle bij de verloskundige. Sociaal gezien vond ik het leuk om vriendin Cecile weer te zien die een weekje naar Nederland kwam vanuit Amerika. Zij is daarheen gegaan voor de liefde. Heerlijk even twee daagjes qualitytime gehad in Amsterdam!

Ilse, Cecile, Jennifer en ik in Amsterdam

Ik zie uit naar … Vanmiddag. Dan ga ik de kleine Filip van (gastblogger) Elise ontmoeten! Instagramvriendinnetjes Sietske en Annelies zijn er ook. Gezellig!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Marianne

Marianne kwamen wij in het voorjaar tegen tijdens een workshop voor bloggers. Op die avond raakten wij aan de praat...

Sluiten