Blogs Zwanger

30 weken zwanger – update #18

Zoals eerder beschreven heb ik voor mezelf tijdens een zwangerschap zes mijlpalen. De 30 weken aantikken is er één van. Het voelt nu echt al wel alsof het allemaal richting het einde gaat! En dus heb ik voor mezelf deze week ook nog maar eens op een rijtje gezet wat ik nog moest doen. Een adressenlijst samenstellen, enveloppen bestellen, de tweede naam definitief kiezen, vitamine K in huis halen etc. Ook had ik deze week het intakegesprek met Naviva, voor de kraamzorg. Dat is eigenlijk gewoon een telefoongesprek over je wensen. Wil ik bijvoorbeeld een stagiair, klossen en een douchezitje? Dat is nu allemaal besproken en zo wordt het al een stukje realistischer! 

Hoe het nu gaat

Vorige week vrijdag voelde ik me even niet zo goed. Ik had al een paar dagen constant hoofdpijn en was ook veel misselijk. Ik twijfelde of ik het ziekenhuis moest bellen, omdat het signalen zijn van een hoge bloeddruk. Zaterdagochtend besloot ik te bellen, maar ik kreeg de afdeling tot twee keer toe niet te pakken. Daarna heb ik het opgegeven en besloot ik even af te wachten hoe het zou gaan. Eigenlijk ging het maandag al beter en daarom heb ik niet meer gebeld. Mede omdat ik morgen weer een controle heb staan. Dan zal ik het wel bespreken en vragen welk telefoonnummer ik nou moet hebben een volgende keer ;-).

Naast de hoge bloeddruk en klachten die daarbij horen, gaat het verder wel prima. Omdat ik het rustig aan moet doen, geniet ik extra van de momentjes in de zon en met een boek op de bank. In twee weken tijd heb ik drie boeken gelezen.

Zwangerschapsupdate #18

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een komkommer, 39,9 cm.

Eten: Ik geef nog steeds de voorkeur aan zoetigheid (fruit of Moam) en bittere dingen als koffie en chocola laat ik liever voor wat het is.

Slapen: Deze week vierde ik een feestje toen ik een keer ’s ochtends om 05.00 uur wakker werd. Ik had zowaar een nacht geslapen! Meestal lig ik veel wakker en zie ik elk uur wel voorbij komen op de wekker. Ik probeer dit vaak in de middagen in te halen, aangezien ik nog maar halve dagen werk.

Zwangerschapskleding: Favoriet is mijn sportbroek met een topje met spaghettibandjes erboven. Dus als ik thuiskom gaat dat gelijk aan haha. Heerlijk!

Geslacht: Een meisje.

Shoppen: Afgelopen week heb ik de mand gescoord. Ik vind die Moses baskets echt ontzettend leuk, maar ik heb het niet nodig en dus had ik geen zin om er veel geld aan uit te geven. Tot ik deze week op Instagram de tip voorbij zag komen dat Kruidvat deze leuke manden verkoopt voor 10 euro! Officieel geen Moses basket, maar lekker belangrijk. Hij is mooi smal en lang. Een dekentje erin en ideaal voor schattige newborn foto’s. Die gaan jullie straks zeker voorbij zien komen met een klein schattig meisje erin!

Symptomen: Zoals genoemd ben ik sinds deze week wat misselijk en ik heb soms ook maagzuur. Ik ken het niet van mijn eerdere zwangerschappen. Ik vraag me of of het te maken heeft met mijn bloeddruk of dat het gewoon een typisch zwangerschapssymptoom is. Oh en een ander leuk symptoom: hormonen! Haha ik heb heel wat traantjes gelaten bij de Royal wedding!

Voel je al iets? Gisteren was extra leuk. De kleine meid had de hik. Ik voelde ineens zo’n constante beweging en besefte me dat het de hik was. Ik legde de hand van mijn dochtertje (4) op mijn buik en zij vond het echt fantastisch. Vervolgens mocht ik tien vragen ‘waarom’-vragen beantwoorden haha. Want hoe kan de baby nou de hik hebben? En waarom heeft mama water in haar buik?

Het leukste moment van de week: Deze week zijn we naar de Campina Boerderijdag geweest. Dat is altijd mega goed georganiseerd. Naast koeien waren er ook veel andere dieren en voor de kinderen was er veel te doen. Zoals een stormbaan, koeien voeren, een springkussen, schminken etc. Het zonnetje scheen ook heerlijk, dus dat was top.

Ik zie uit naar … Morgen! Dan heb ik weer een controle bij de verloskundige. Ik ben benieuwd hoe het met de baby gaat en met mijn bloeddruk. Daarnaast ga ik een vriendin zien die nu in Amerika woont en ik al veel te lang niet gezien heb. Can’t wait!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Tessa

Je hebt in de krant vast wel eens verhalen gelezen over vrouwen die niet wisten dat ze zwanger waren en...

Sluiten