Bevalling Blogs

GIRLTALK! Vriendinnen in gesprek over baby’s en bevallen

Alweer een aantal maanden geleden konden jullie hier een gesprek lezen tussen Jennifer, Ruth en mij. Drie vriendinnen in gesprek over baby’s en bevallen. Ruth was toen 32 weken zwanger en ik 16. We blikten terug op onze eerste bevallingen en bespraken hoe het is om nu alledrie moeder te zijn. Inmiddels is Ruth bevallen van haar prachtige zoontje Lucas, ben ik bijna 32 weken zwanger en is de tweeling alweer 16 maanden. 

Hanna: Zo, Lucas weer lekker gevoed Ruth?

Ruth: Ja! Daarna Loïs naar bed gebracht en nu lekker even rust!

Hanna: Heerlijk! Gaat het goed met de voeding? Hij is alweer 7 weken gewoon.

Ruth: Ja het gaat echt zo snel! En ja, het gaat top met de voeding. Voor mijn gevoel veel beter als vorig jaar met Loïs. Bij haar had ik veel minder voeding, ik gebruikte een tepelhoedje en ze dronk wel drie kwartier en dat elke 2,5 a 3 uur. Lucas drinkt maar kwartiertje of twintig minuten en kan er al wel 4 uur tussen hebben. En s nachts 6 uur! Zo heerlijk!

Jennifer

Jennifer en haar twins

Jennifer: Zo fijn! ☺

Ruth: Ik lijk nu meer op Jennifer haha. Al was jij wel echt een speedy met je voeding haha

Jennifer: Ja dat was ook ongelofelijk pittig! Ook weer fijn dat je met een tweede baby ook een andere ervaring kan hebben. Haha ja mijn borstvoedingsavontuur was ongekend met 5 minuten per baby 😂

Ruth: Haha echt ongelofelijk! Maar wel super fijn. Juist met de twins ook!

Jennifer: Ja! Anders had ik het ook nooit kunnen volhouden. Hanna, jij al zin in je babyboy? @Ruth heb je al een naam geraden?

Hanna: Ja respect voor jou, jij hebt het zo lang volgehouden met zelf voeden! Toppertje! En heb er wel steeds meer zin in om hem te zien! Ben zo benieuwd hoe hij is, of hij op Eljada lijkt! Van mij mag hij met 37 weken wel komen ipv 40 haha!

Ruth: Ja dat snap ik zo goed! Ik had dat precies hetzelfde 🙈. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie mannetje. Hij heeft vast donkere krulletjes bij z’n geboorte. Dat denk ik gewoon.

Jennifer: Haha ja! Komt nu zo dichtbij 😍! Leuk de babyboys! Van ons alle drie zijn de eerstgeborenen een meid, en de tweede een jongen! Leuk detail hè..

Ruth: Ik vind het echt lastig qua naam. Ik denk dat het weer een unieke naam wordt, net als Eljada. Ik ben zo benieuwd! ☺

Jennifer: Ethan, Nathan, Seth. Maar die zijn nog te standaard 😅

Ruth: Jafeth! Dat vind ik ook wel een kanshebber.

Hanna: Haha wie weet! Ik zeg niks! Even wachten nog!! Ik ben ook zo benieuwd naar de bevalling. Hopelijk heb ik net zo’n snelle als jij Ruth! 2 uur en klaar!

Hanna

Hanna en Eljada

Ruth: Dat gun ik je van harte! Ik vond het echt een fijne bevalling. Ik vind het echt zo bijzonder wat er dan gebeurt.

Hanna: Ik blijf het nog steeds bijzonder vinden dat je een vriendin de bevalling liet doen en een andere bekende, die nog in opleiding is, als assistent had!

Ruth: Daar was ik zo blij mee. Het was echt super relaxed en vertrouwd.

Jennifer: Ja kan mij dat ook wel voorstellen. Sowieso lijkt het mij nu toch wel zalig om thuis te bevallen. Dat komt wel door jouw verhaal Ruth. Eerder wilde ik dat echt niet. Al dat bloed enzo, getsie 😁. Maar nu lijkt het mij zo chill.

Ruth: Het is echt zo fijn. Ik kan het iedereen aanraden! Het is echt totaal niet vies, alles wordt gelijk weggegooid en constant schone matjes enzo. Toen alles klaar was, was ons bed gewoon nog schoon. Het werd wel verschoond daarna hoor haha. Maar dan ben je bevallen en daarna kan je lekker even onder je eigen douche en kan je je eigen ondertussen verschoonde bed in met je lieve baby. En je hoeft niet de auto in met weeën, ook wel een voordeel 😉Met de bevalling van Loïs had ik geen keus, toen moest het wel in het ziekenhuis. Maar Vincent en ik vonden dit echt zoveel fijner. Wil jij nu ook thuis bevallen Hanna?

Hanna: Nou ik herken me wel in wat Jennifer zegt. Na jouw verhaal over thuis bevallen begin ik er wel steeds meer naar toe te neigen. Het lijkt me wel wat hebben inderdaad en heel vertrouwd. Maar bij Eljada moest ik vanwege mijn bloeddruk naar het ziekenhuis dus het is ook even afwachten. Maar als het kan ga ik denk ik ook voor thuis ja!

Ruth: Ik zou het echt doen! En misschien gaat het wel zo snel, dan kan je niet eens meer naar het ziekenhuis! Je bloeddruk blijft nu hopelijk goed.

Hanna: Haha daar ga ik voor! Een lekkere snelle bevalling. Het nadeel van thuis is wel dat je geen pijnbestrijding hebt 😛

Jennifer: bevallen blijft stom. Tenminste de pijn dan. Wat daarna komt……. is precious.
Je maakt als bevallende vrouw soms nog best wat gênante momenten mee.

Hanna: Ja wat vonden jullie het meest gênant?

Ruth: Het hechten na de bevalling op de rand van het bed met je benen wijd, de verloskundige ertussen en de kraamverzorgster die een TL-lamp vasthield om bij te schijnen. Hahaha

Jennifer: 😂😂😂 hahaha

Hanna: Oké laat maar zitten die thuisbevalling. Hahaha

Jennifer: Haha ik had ook iets gênantst 😱. Ik plaste over de gynaecoloog heen 🙈

Hanna: Hahahahahaha serieus, dat heb je nooit verteld!

Jennifer: Neej ik had het ook uit mijn geheugen verbannen🎬. Yosef vertelde het net 😂

Ruth

Ruth, Loïs & Lucas

Ruth: Hahaha. Lekker fris Jennifer. Gehecht word je waarschijnlijk toch wel Hanna, ook in het ziekenhuis.

Hanna: Ik vond het super gênant dat ik zoveel moest overgeven en dat anderen dat dan moeten schoonmaken voor je. Bevallen ain’t no glamour hahaha⁠⁠⁠⁠.

Jennifer: Ja das ook wel irri. Ach wat je als vrouw dan meemaakt 😓🙈

Hanna: Ja, maar we moeten er maar wat voor over hebben hè.. Ik ga trouwens even bij Eljada kijken want het is bijna 22.00 uur en mevrouw zit nog steeds vrolijk te kletsen in haar bed.. En daarna ook zelf lekker mijn bed in want morgen weer werken en waarschijnlijk zal ik vannacht weer amper slapen met die kleine voetballer in mijn buik 😉 Fijne avond nog ladies!! X

Ruth: Die zomertijd hè! Loïs sliep ook pas half 9. Maar ze slaapt ook s ochtends tot half 9. Ik vind het niet erg haha. Jij moet echt gaan slapen ja! Nog 3 weken, dan verlof. Harde werker.. Zet hem op morgen! Slaap lekker

Jennifer: Ja nog drie weken! 🎈fijne avond ladies en tot snel xx

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Wendy

Vandaag hebben we net als vorige week weer een Wendy! Dit keer een blondine die deze week in the spotlight mag...

Sluiten