Blogs Zwanger

28 weken zwanger – update #16

Afgelopen week heb ik voor het eerst weer gewerkt. Ik ben bureauredacteur bij een regionale omroep en had zin om weer aan de slag te gaan. De verloskundige was benieuwd wat het werken met mijn bloeddruk zou doen. Maandag had ik een controle bij de gynaecoloog en helaas was de bloeddruk toch weer hoger. 

Ik merkte afgelopen week al wel dat het weer iets minder ging. Ik zag een aantal keer sterretjes, houd vocht vast en na werk was ik vaak ontzettend moe. Super irritant, want mentaal gezien wil ik heel graag, maar mijn lichaam blijkbaar niet. Bij de controle bleek inderdaad dat mijn bloeddruk weer hoog was. Ik kreeg het advies om de komende twee weken halve dagen te werken. Nou heb ik deze week meivakantie, dus ik ga dat vanaf volgende week proberen.

Het belangrijkste is dat het met de baby super goed gaat. Ik had deze week weer een groeiecho en alles zag er prima uit. Waarschijnlijk weegt ze nu ongeveer een kilo. De gynaecoloog probeerde nog een foto van het gezichtje te maken voor grote zus Eljada, maar de baby was eigenwijs en lag met haar gezicht naar mijn rug haha.

Zwangerschapsupdate #16

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een aubergine, 35 cm. (De vorige keer had ik het met 36,8 cm bij 27 weken blijkbaar niet goed)

Eten: Ik heb steeds minder aversie tegen chocolade en koffie. Ik heb er nog steeds niet heel veel zin in, maar lust het wel weer.

Slapen: Oeff met dit warme weer lig ik echt mega veel wakker in bed. Dat komt omdat ik het snel warm heb en omdat ik minder goed een houding weet te vinden. Maar aangezien ik het overdag lekker rustig aan doe, gaat het prima.

Zwangerschapskleding: Deze week ging ik naar een Sample Sale van Noppies. Daar heb ik voor 75 euro een voedingstop, voedingsbh, twee shirts, een korte broek, zomerrok en jurkje gescoord voor 75 euro. Dat was ook wel nodig, want ik had weinig zwangerschapskleding voor dit warme weer. Ik had eigenlijk vooral lange broeken en shirts met lange mouwen. Voor die laatste paar maanden wilde ik niet teveel geld uitgeven nog aan zwangerschapskleding, dus de sample sale kwam als geroepen.

Geslacht: Haha maandag vroeg ik de gynaecoloog er tijdens de groeiecho nog een keer extra naar te kijken. Ze bevestigde dat het inderdaad een meisje is.

Shoppen: Deze week heb ik niks geshopt 🙂

Symptomen: Deze week had ik een paar dingen die ik niet had tijdens de vorige zwangerschappen en die te maken hebben met een hoge bloeddruk en het warme weer. Ik merk dat ik meer vocht begin vast te houden. Dat kan ik vooral zien aan mijn voeten en handen. Ook had ik deze week een aantal keer een slapende hand. Volgens de gynaecoloog komt ook dat door vocht. Allemaal geen ramp gelukkig.

Voel je al iets? Ik begin het nu steeds duidelijker te voelen als de baby een draai maakt. Ook kan ik het steeds beter voelen waar bijvoorbeeld het hoofdje ligt en waar de voetjes. Dat vind ik altijd zo mooi!

Het leukste moment van de week: Gisteren gingen we een dagje naar Safaripark Beekse Bergen. Ik voelde me ontzettend gezegend toen ik mijn man en kinderen observeerde. En extra toen ik me bedacht dat er zometeen nog een derde kleine bij is. Wat een rijkdom! Ik twijfelde nog wel even of ik wel zou gaan, maar lopen is goed voor je bloeddruk en dat heb ik daar flink gedaan. We deden het gewoon lekker kalm aan en zijn ook niet de hele dag gebleven.

Ik zie uit naar … Komende donderdag en zaterdag. Donderdag wordt Josia twee jaar! We vieren het op zaterdag. Hopelijk is het dan een beetje mooi weer zodat we buiten kunnen zitten en de barbecue kunnen aanzetten voor de visite.

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Laura

Laura van 24 is zwanger en dat is gerust een wonder. Nog maar een paar jaar geleden kreeg de Achterhoekse,...

Sluiten