Blogs Zwanger

27 weken zwanger – update #15

Maandag was ik precies 6 maanden zwanger. Dat betekent dat ik mijn laatste trimester ben in gegaan! Als het goed is ook mijn allerlaatste trimester ooit, dus dat betekent dat ik deze laatste drie maanden extra ga genieten van de trapjes, de verwachting en de voorbereidingen. 

Vandaag mag ik ook voor het eerst weer werken na twee weken thuis te hebben gezeten. Mijn bloeddruk lijkt stabiel, maar is nog wel hoog. Het zit op het randje van wat toegestaan is. Ik mag werken, maar als mijn bloeddruk weer gaat stijgen is dat wel einde verhaal. Ik hoop dus dat het op dit niveau blijft, want zo lang thuiszitten is niets voor mij.

Overigens kwam ik er afgelopen weekend achter dat de tweede naam die wij hadden al is gegeven aan het dochtertje van een vriendin van me. Dat was ik even vergeten, oeps! We moeten dus op zoek naar een nieuwe tweede naam!

Zwangerschapsupdate #15

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een bloemkool, 36,8 cm.

Eten: Ik heb de afgelopen week weer een kopje koffie gedronken. Geen succes haha! Chocolade lust ik (helaas) inmiddels wel weer en Moam wordt sowieso erg gewaardeerd. Over het algemeen heb ik wel veel minder eetlust dan normaal.

Slapen: De afgelopen twee weken heb ik vaak ’s middags geslapen omdat ik niet hoefde te werken en toch wel wat vermoeider ben dan normaal. Dat komt omdat ik ’s nachts vaak klaarwakker ben en standaard om 06.00 uur wakker wordt om naar de wc te gaan haha. Achja, hoort erbij!

Zwangerschapskleding: Mijn favoriete outfit is die van de foto’s en is van Gebe Maternity. Als ik thuis ben, draag ik het liefst een joggingbroek haha.

Geslacht: Een meisje!

Shoppen: Ik heb deze week via Marktplaats een inbakerslaapzak van Puckababy gekocht. Een lichtroze met strikjes. Te schattig!

Vandaag kocht ik ook nog een speendoekje in de vorm van een maan. Hij is nog niet binnen, dus ik zal hem in de volgende update laten zien.

Symptomen: Mijn bloeddruk is verhoogd, ik ben wat vermoeider en mijn buik groeit flink. Tegelijkertijd heb ik voller haar en een betere huid. Dat mag blijven!

Voel je al iets?  Ja en afgelopen week voelde mijn 4-jarige dochter de kleine ook voor het eerst. Het baby’tje gaf een super duidelijk trapje.  Het was echt aandoenlijk hoe ze daar op reageerde. ”Mama, wanneer komt Fien (zoals zij de baby noemt)?”

Het leukste moment van de week:  Dat was toch wel wat ik hierboven beschreef. Dat Eljada haar zusje kon voelen.

Ik zie uit naar … De controle van volgende week. Ik krijg bij die controle een groei-echo, altijd leuk om de kleine weer te zien! Ook heb ik super veel zin in volgende week donderdag. Dan wordt Josia twee jaar!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Naomi

Naomi is echt een chille mama. Dit kan niet anders als je geboren en getogen bent op het mooie Aruba....

Sluiten