Blogs Zwanger

26 weken zwanger – update #14

Het leek wel of de ziekenhuiscontrole van vorige week ervoor zorgde dat ik nesteldrang kreeg. We hebben afgelopen week de namen van ons meisje gekozen, een proefdruk van het kaartje besteld en ik ben alvast begonnen met de inrichting van de kledingkast en commode. Ineens MOEST dat gebeuren haha.

De baby komt straks eerst bij ons op de kamer te liggen en daarna zal ze een kamertje delen met Josia. Haar spulletjes liggen daarom niet in een eigen kast, maar in die van Josia. En ook een la van de commode is nu opgeofferd voor de kleine meid. Super leuk om weer door al die spullen heen te gaan. De nieuwe kleertjes, mutsjes, sokjes en speeltjes. Super schattig! Maar ook juist de spulletjes die van Eljada en Josia zijn geweest en gelijk weer allerlei herinneringen oproepen.

Ik verbaasde me er over hoe het kan dat die hydrofiele doeken en spuugdoekjes na een paar jaar gelig zijn geworden. Het zat in afgesloten bakken op zolder en was van tevoren gewassen, maar toch wordt het weer viezig. De eerste wasjes zijn dus alweer gedraaid!

Zwangerschapsupdate #14

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een krop sla, 36,6 cm.

Eten: Koffie en chocola worden nog steeds niet gewaardeerd, zoetigheid en met name Maoam wel haha.

Slapen: Ik lig nog steeds vaak klaarwakker in bed en zeker met het warmere weer. Maar omdat ik nu even niet mag werken, ben ik alsnog prima uitgerust.

Zwangerschapskleding: Ik draag vaak een combi van zwangerschapskleding en gewone kleding. Ik vind bijvoorbeeld de langere shirtjes van de Vero Moda heel fijn om te dragen en de ruimere shirts van de Hema. Ideaal!

Geslacht: Een meisje!

Shoppen: Deze week heb ik niks voor de kleine meid aangeschaft. Maar ik heb ook eigenlijk niet zoveel meer nodig. Ik had natuurlijk nog wel van de andere twee kinderen. Ideaal!

Symptomen: Wat nu voornamelijk speelt in de zwangerschap zijn de controles rondom mijn bloeddruk. Nadat hij vorige week zo hoog was. Maar bij de laatste controle was het weer in orde. Morgen moet ik weer naar het ziekenhuis. Als het dan weer goed is, mag ik als het goed is volgende week weer gaan werken. Ik wil dan ook overleggen of ik weer kan worden overgedragen aan de verloskundigenpraktijk. Dat is toch een stuk persoonlijker en leuker dan de ziekenhuiscontroles.

Voel je al iets?  Ja al een poosje natuurlijk, maar het leuke is dat ik het nu ook zie. Als ik in bed lig en naar mijn buik kijk, zie ik  mijn buik bij haar trapjes omhoog komen. Zo bijzonder om te zien.

Het leukste moment van de week:  Ik heb de afgelopen week vanwege mijn bloeddruk natuurlijk niet heel veel gedaan, maar ik heb vooral erg genoten van het lekkere weer. Met de zon op mijn bol heb ik twee boeken gelezen. Heerlijk toch!

25 + 5

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Karina

In minder dan 2 jaar tijd van vrijgezel naar samenwonend en een baby. En straks binnen drie jaar van vrijgezel...

Sluiten