Blogs Zwanger

25 weken zwanger – update #13

Gisteren heb ik even een paar uurtjes ter controle in het ziekenhuis doorgebracht. Ik zag de laatste weken (zoals eerder beschreven), steeds vaker sterretjes. Ook heb ik geregeld hoofdpijn. Tekenen van een hoge bloeddruk. Ik herkende het gelijk, omdat ik bij mijn eerste twee zwangerschappen ook te maken had met hoge bloeddruk. Wel pas in een veel later stadium. Maandag had ik een controle bij de verloskundige en daar bleek de bloeddruk inderdaad hoog. Daarom moest ik gisteren voor een spoedcontrole naar het ziekenhuis. Ze bekijken daar dan of het goed gaat met de baby en of je urine- en bloedwaarden goed zijn. Gelukkig was dat het geval.

Ik heb wel het advies gekregen om in de ruststand te gaan en om voor nu in ieder geval even twee weken te stoppen met werken. Hopelijk zorgt dat ervoor dat de bloeddruk wat stabieler wordt, zodat medicatie niet nodig is. Ik ben blij dat het met de baby goed gaat en had dat op zich ook wel verwacht. Mijn buik groeit namelijk flink en ze trappelt de hele dag lekker door. Ik vind het wel jammer dat ik nu geen controles meer bij de verloskundigenpraktijk heb. Door de hoge bloeddruk ben ik overgedragen aan het ziekenhuis.

Voor nu ga ik het dus rustig aan doen en zal ik ook minder actief zijn op de blog en social media. Hopelijk zorgt dat ervoor dat mijn bloeddruk omlaag gaat. Verder ga ik lekker veel wandelen en fietsen, want beweging werkt ook goed!

25 weken

Zwangerschapsupdate #13

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een bloemkool, 32,5 cm. Ik heb haar door de controle ook even op de echo kunnen zien. Ze groeit goed!

Eten: Hetzelfde als voorgaande weken. Ik lust geen koffie. Chocola gaat steeds beter. Maar moet ik eigenlijk laten staan haha, dus ik eet het eigenlijk nog steeds niet vaak.

Slapen: Ik kan echt lange momenten klaarwakker in bed liggen. Echt geen idee waarom eigenlijk. Ik ga nu wel bewust wat eerder naar bed en dus gaat het qua vermoeidheid prima.

Zwangerschapskleding: Ik heb vorige week even een paar shirtjes extra gekocht. Een aantal zwangerschapsshirts, maar ook gewoon een paar van de Hema. Die vallen lekker ruim en zitten dus prima. Wel zo fijn met dit lekkere weer! Ik had namelijk alleen maar lange mouwen van de vorige zwangerschappen.

Geslacht: Een meisje!

Shoppen: Deze week heb ik niks gekocht voor de kleine meid. Ik heb ook niet zoveel meer nodig!

Symptomen: Naast het bloeddruk verhaal, gaat het best goed met mijn bekken. Er zijn wel pijnlijke momentjes, maar echt niet meer zo erg als in het begin. De sleutel voor mij: rustig aan doen.

Verder probeer ik elke dag olie te smeren om zwangerschapsstriemen tegen te gaan. Hopelijk helpt dat. Niet geschoten is altijd mis toch? En het kan nooit kwaad om je huid soepel te houden.

Voel je al iets? Ja ik voel haar heel vaak. Ik heb het gevoel dat zij van de drie kinderen het meest beweegt. Sinds deze week zie ik mijn buik ook echt op en neer gaan als ze beweegt. Grappig om te zien!

Het leukste moment van de week:  Ondanks dat ik de controle natuurlijk liever niet had, heb ik wel weer een echo gehad. Super leuk om ons meisje weer even te zien. En ook mooi om haar hartje te horen tijdens de CTG.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Inge

Meet the mama Inge; Inge is een echte creatieveling! Ze houdt ervan om kleding of kleden te maken, maar is...

Sluiten