Blogs Zwanger

24 weken zwanger – update #12

24 weken zwangerschap vind ik altijd een enorme mijlpaal. Het besef dat dit kindje levensvatbaar is, vind ik een fijn idee. Ook is het altijd even een mooi moment om er bij stil te staan dat alles erop en eraan zit. De baby kan me horen en ze kan mijn bewegingen voelen. Dat is toch speciaal! Natuurlijk ga ik er niet vanuit dat dit kindje nu al komt (!!), maar ik vind het altijd een mooie mijlpaal.

Tijdens de zwangerschappen heb ik eigenlijk altijd zes mijlpalen in mijn hoofd gehad qua weken (los van mijlpalen als; de test, de eerste echo, de eerste keer het hartje horen, het geslacht weten etc.): 

 • De 12 weken, dan heb je het eerste trimester veilig doorgebracht
 • De 20 weken, vanwege de echo
 • De 30 weken, omdat er dan een 3 in staat denk ik haha
 • De 34 weken, vanwege het zwangerschapsverlof
 • De 37 weken: nu mag de baby officieel komen
 • De 40 weken, maar die heb ik nog nooit gehaald dus die hoop ik ook nu niet aan te tikken haha.

Verder zijn we hard op zoek naar mooie namen. We hebben nu het boek ‘De namen in de bijbel’ geleend van kennissen en nemen elke keer even wat bladzijdes door. Best lastig om een mooie naam te vinden die bij Eljada en Josia past en ook bij onze buitenlandse achternaam. Maar we hebben gelukkig nog even!

Zwangerschapsupdate #12

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een cantaloupe (meloen), 30,1 cm! Mijn baarmoeder is, als ik het internet moet geloven, nu zo groot als een voetbal en het kindje is zo zwaar als een spijkerbroek.

Gewicht mama: De weegschaal doet het nog steeds niet (geen grap), dus ik heb echt geen idee. Ik zal volgende week maandag eens bij de verloskundige meten wat de schade is ;-).

Eten: Hetzelfde als voorgaande weken. Ik lust geen koffie en chocola. Zoetigheid wordt wel gewaardeerd.

Slapen: Ik probeer steeds vaker overdag momentjes te pakken om te compenseren dat ik ’s nachts iets minder goed slaap. Het is niet dat ik hele gebroken nachten heb gelukkig, maar ik wordt wat vaker wakker om bijvoorbeeld naar de wc te gaan of omdat ik gewoon even geen lekkere houding kan vinden.

Zwangerschapskleding: Afgelopen weekend kwam ik er met het warme weer achter dat ik eigenlijk vooral heel veel zwangerschapskleding voor de winter heb. Dus ik moet deze week eens gaan shoppen voor leuke shirtjes! Hier vlakbij, op Urk, hebben ze een leuke winkel met veel zwangerschapskleding dus daar moet ik maar eens langs!

Geslacht: Een meisje!

Shoppen: Ik heb deze week een nieuwe set voor bij de kolf gekocht en een zonnekap voor bij de Maxi-Cosi. Ik ben gegaan voor een leuke meisjesvariant met strikjes. Te schattig!

Ik ook heb ook nog een bloeddrukmeter gekocht. Eenzelfde variant als die door de verloskundige wordt gebruikt. Ik vind het een fijn idee dat ik dit zelf een beetje in de gaten kan houden. Mijn bloeddruk was al wat hoger en bij mijn vorige zwangerschappen speelde dat ook, vandaar.

Symptomen: Mijn bekken doen nog wel zeer als ik te veel doe en ik ben ook wat vermoeider, maar over het algemeen gaat het nu best goed omdat ik heb besloten het wat rustiger aan te doen. Een goede training van leren nee-zeggen. Pff dat is nog best lastig!

Voel je al iets? Ja ik voel haar echt steeds meer, eigenlijk de hele dag door wel. Het allerleukste is dat mijn man haar nu ook heeft gevoeld! Haha vaak had hij het geduld niet om te wachten als ze even niet trapt, maar deze week gaf ze echt zo’n harde kick dat hij het gelijk voelde. Dat blijft een bijzonder moment! Hopelijk kan haar grote zus het ook snel voelen, die probeert het ook regelmatig haha.

Het leukste moment van de week:  Afgelopen weekend gingen we met een groep vrienden (en van sommigen ook hun kinderen) naar het bos. Lekker spontaan met z’n allen picknicken omdat het eindelijk lenteweer was! Heerlijk om dan al die kleintjes samen te zien spelen en ondertussen lekker met z’n allen te kletsen.

Zwangerschaps gerelateerd was het moment dat mijn man het eerste trapje voelde het leukste moment natuurlijk!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Marijke
  11 april 2018 at 17:06

  Ik vond Elja ook echt een super leuke naamoptie voor ond tweede meisje. Ik heb serieus echt 10 naamborden doorgespit omdat manlief en ik andere smaken hebben! Hier wat naamtips die ik ben tegengekomen en goed in de stijl van jullie namen vind passen… 🙂 Wie weet zit er wat tussen! De meeste namen zijn Hebreeuws en hebben ook een mooie betekenis.

  Matanja, Adaya, Jaïra (spreek uit als ja-iera), Amiya, Manoah, Hadassah, Liora, Daniela, Alona. Deze namen heb ik gecheckt bij mijn Israëlische vriendin. Meer vind je op http://www.allhebrewnames.com/hebnames/en/female_names.seam. Maar let op, sommige namen hiervan hebben wel een onjuiste betekenis staan!..

  Succes met deze leuke zoektocht.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Meet the mama: Liesyenne

  Deze brunette uit Bunschoten-Spakenburg vond het helemaal niet lastig om voor de lens te staan. Naast haar werk op een...

  Sluiten