Blogs Zwanger

19 weken zwanger – update #7

Nog 6 dagen en dan ben ik alweer op de helft van mijn zwangerschap! Komende vrijdag heb ik de 20-wekenecho. Spannend! Hopelijk krijgen we alleen maar mooie uitslagen en een prachtig kindje te zien! Deze week heb ik trouwens voor het eerst voor ons meisje geshopt. Vandaag een kleine shoplog! 

Zwangerschapsupdate #7

De baby in fruit of groente: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een mango, 22 cm!

Gewicht mama: Ik zit nog steeds op 2 kilo. Haha vorige week lustte ik op vakantie bijna niets van het buffet, dat heeft er vast aan mee geholpen.

Eten: Koffie, chocola en avondeten zijn nog steeds uit den boze. Je kunt me blij maken met kaas, melk en zoetigheid.

Slapen: Ik hoor gelukkig niet meer elke week: ”Poeh wat zie je er slecht (of moe) uit.” Want die enorme vermoeidheid is er wel af inmiddels. Slapen gaat prima! Lekker vroeg erin en als ik mijn hoofd neerleg, ben ik met vijf minuten weg.

Zwangerschapskleding: Poeh ja! Ik vind het alleen zo saai dat ik nu zoveel hetzelfde draag, tijd om te shoppen!

Geslacht: Een meisje!!

Shoppen: Gisteren heb ik voor het eerst geshopt voor de kleine meid! Eigenlijk zou ik dat met Eljada doen, maar die had er weinig interesse voor de vorige keer. Dus ben ik zelf maar op zoek gegaan. Ik scoorde een omslagdoek en een paar lieve setjes. Echt zo leuk om weer voor zo’n mini te kunnen shoppen. En al die meisjesdingen zijn echt TE zoet. Love it! Het geboortepakje heb ik nog niet gevonden. Ik heb nog niets gezien waarvan ik dacht: ”Ja dat is het!” Maar ik heb nog 21 weken, dus dat komt vast goed.

Hierbij de foto’s van wat ik gisteren heb gekocht:

Een omslagdoek van Koeka (fijn in de sale ook!)

Een shirtje en twee broekjes van Bess

Een koraalkleurig pakje van Tumble ’n Dry

Een setje van Feetje, echt te zoet met die strikjes

En nog een setje van Feetje

Symptomen: De afgelopen week had ik weer enorme last van mijn bekken. Ik heb op een avond twee keer moeten douchen om de pijn wat tegen te gaan. Het was voor mij wel een eye-opener, want op vakantie had ik er totaal geen last van. Toen was ik natuurlijk ook veel rustiger. Dus dat betekent dat ik echt te veel doe. Dus vanaf nu ben ik van plan om het rustiger aan te doen. Ook heb ik oefeningen en handigheidjes van de fysio meegekregen die ik nu volg. Hopelijk helpt dat me!

Voel je al iets? Jaaa!! Ik voel haar nu elke dag wel. Echt zo’n heerlijk gevoel dat gefladder in je buik <3. Mijn man kan het nog niet voelen, maar dat zal vast niet lang duren.

Ik zie uit naar…: De 20-weken echo! Komende vrijdag heb ik die, op mijn verjaardag. Een beetje spannend wel, want ze controleren haar dan natuurlijk helemaal. Hopelijk alleen maar goed nieuws!

Het leukste moment van de week: Op babygebied was dat het shoppen voor de kleine meid. Zo wordt het toch wat echter. Ook heb ik de kledingbakken van Eljada en Josia op zolder uitgezocht. Alle jongenskleertjes gaan naar mijn pasgeboren neefje. Verder heb ik uitgezocht wat ik wilde bewaren voor deze nieuwe spruit!

Jaaa, nog meer leuke blogs!

2 Reacties

 • Reply
  Nicole @ Alles Over Speelgoed
  7 maart 2018 at 23:15

  Wat een leuk pakje van Tumble’N Dry! Sowieso een heel leuk merk ♥️

 • Reply
  Joyce
  9 maart 2018 at 13:46

  Super leuk! Ik ben bijna 19 weken 20 maart krijgen we eindelijk de 20 weken echo omdat er niet eerder plek was. ik heb 2 jongens de oudste word in april 6 jaar en de jongste spruit is 1 jaar!dit keer verwachten wij een meisje zo spannend.
  op het moment dat ik het wist haalde ik uiteraard een roze setje haha ik ben zo blij en gelukkig

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Een nieuwe fase: ik heb een kleuter die naar school gaat!

  5 maart 2014 was de dag dat ik mama werd van een klein wondertje van 3450 gram, met krulletjes in...

  Sluiten