Blogs Zwanger

17 weken zwanger – update #5

Vandaag ga ik echt iets doen voor zwangeren. Ik ga naar de 9maandenbeurs in Amsterdam! Samen met Jennifer (die niet in verwachting is ;-)). De laatste keer dat ik naar zo’n beurs ging, waren we er op uitnodiging en had ik net een miskraam gehad. Niet echt een top combinatie. Dus ik vind het dit keer extra leuk om nu wel zwanger te gaan en om lekker alles op me af te laten komen! We zullen vandaag leuke stories delen op onze Instagram! Inmiddels ben ik alweer 17 weken zwanger! Nog drie weken en dan ben ik alweer op de helft! 

Zwangerschapsupdate #5

De baby in fruit: Het kindje is nu ongeveer zo groot als een peer, 18 cm! Dat laat ik heel vaak ook aan Eljada zien als ze me vraagt hoe groot de baby is. Dan zegt ze: ”oh dat is nog wat te klein om met me te spelen”,

Gewicht mama: Ik ben nu 2 kilo aangekomen. Dat valt echt nog reuze mee!

Eten: Chocolade en koffie lust ik nog steeds niet en ik heb weinig trek met avondeten. Maar verder is alles nog vrij hetzelfde!

Slapen: Deze week was ik op sommige momenten niet helemaal fit, dus sliep ik echt top. Maandagavond lag ik er bijvoorbeeld al om 20.15 uur in. Ik wilde even een boekje gaan lezen, maar was met vijf minuten al weg.

Zwangerschapskleding: Ik draag steeds meer zwangerschapskleding, shirtjes worden nu toch wel echt wat te kort! Maar ik moet nog wel even een keer gaan shoppen voor wat nieuwe dingen, want ik heb niet heel veel!

Geslacht:  Een meisje!!

Shoppen: Ik wilde heel graag deze week met Eljada voor de eerste kleertjes gaan shoppen, maar ben nog niet heel goed geslaagd. In de winkel waar we waren was er niet heel veel in maatje 56. Haha overigens was mijn eigenwijze-bijna-kleuter er ook niet heel erg voor te porren. Ze trok die random dingen uit de rekken: ”Oké, ben ik nu klaar mama?” Vandaag ga ik naar de 9maandenbeurs, misschien ga ik daar wel iets leuks scoren!

Symptomen: Eigenlijk ging het met mijn bekken afgelopen week heel goed. Echt ontzettend fijn! Het zou fijn zijn als deze lijn zich voorzet. Deze week ben ik ook weer voor het eerst naar de fysio geweest en heb ik handige tips gekregen!

Voel je al iets? Ik denk dat ik het vorige week voor het eerst gevoeld heb! Maar denk dan gelijk: misschien waren het mijn darmen wel. Maar ik leek het echt wel te herkennen van mijn eerdere zwangerschappen, dus het zou kunnen!

Ik zie uit naar…: De 20-weken echo! Lijkt me zo heerlijk om dan zeker te weten dat alles goed is en om je kindje weer te zien! De echo staat gepland op mijn verjaardag, 9 maart! Dat duurt niet lang meer.

Het leukste moment van de week: Deze week heb ik foto’s gemaakt van mijn neefje. Die is ruim een week geleden geboren. Heerlijk om even met hem te knuffelen en om te zien hoe klein zo’n baby’tje is! Het is zo’n droppie! Hoe leuk ook dat onze kleine straks een neefje heeft die net iets ouder is!

Een kusje voor d’r zusje

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Corrinne

Corrinne is een bijzondere vrouw die onlangs haar droom is gaan volgen. Ze had een vaste baan, die ze verliet...

Sluiten