Blogs DIY

10x IKEA hacks voor de kinderkamer

Afgelopen week maakte ik bekend dat wij binnenkort zullen verhuizen. Ik heb hier super veel zin in en de avonden dat manlief even van huis is, struin ik internet af om interieur ideeën op te doen. Ik heb ideeën genoeg en dit keer ook de motivatie om de styling ook af te maken. Ik ben namelijk nogal gemakzuchtig en heb de neiging om een kale muur zo te laten en woonaccessoires in de kast te verstoppen. In mijn speurtocht kwam ik zulke leuke Hacks tegen die ik met jullie MOEST delen!

IKEA hacks

IKEA, IKEA.. wie kent het niet. De winkelketen die zich heel slim richt op jonge gezinnen en zo enorm rijk is geworden. In een boek dat ik onlangs las, werd verteld wat de succesformule is van dit Zweedse bedrijf. Dit is dat ze stijlvolle, maar goedkope meubels aan een jong publiek verkopen en op een slimme manier aanbieden om de kosten laag te houden. Bijna iedereen heeft wel een tof IKEA item in huis. Het kan een theebeker zijn of een IKEA bank die als pronkstuk dient in de woonkamer.

Eén groot nadeel van zo’n groot merk is dat heel veel andere medelanders hetzelfde exemplaar in huis hebben. Echt origineel ben je dus niet. Om dit probleem te verhelpen bestaan er creatieve mensen die hacks bedenken. Oftewel een werkomschrijving om je saaie IKEA items op te pimpen tot een uniek product dat jouw huis verrijkt.

Nu ik voldoende inspiratie gevonden heb ga ik een plan van aanpak bedenken om mijn husband te overtuigen om wat klusjes te doen. Sommige vrouwen kunnen dat zelf, maar ik ben helaas te ongeduldig om iets netjes af te werken. Ik weet niet of Yosef zin heeft om allerlei Hacks uit te proberen. Wellicht kiest hij voor gemak en kopen we een ander product. Mocht jij nog handig zijn: probeer het dan uit en laat het vooral weten als het jou gelukt is :-)! Ohja, wist je ook dat er allerlei websites bestaan die je Ikea hack vergemakkelijken? Ze bieden dan bijvoorbeeld stickers aan om je creatie easy af te werken. Dit maakt het wel makkelijker als je zelf niet veel tijd of inspiratie hebt.

En nu op naar de creaties:

  1. Duktig- keuken

Een bekende Ikea hack is het Duktig keukentje pimpen. Hanna heeft dit al eens eerder uitgeprobeerd en hier een blog over geschreven lezen. Het is misschien even wat werk, maar dan heb je ook echt iets tofs!

 

  1. Stura- het keerbare bed

Als je een beetje handig bent kun je met dit bed, de gekste dingen doen. Voor Yasmina hebben we in het nieuwe huis al een tof steigerhouten bed. Ik zoek voor Jayson ook een bed. Het wordt of een Stura of toch een steigerhouten bed. Het leuke aan de Stura is dat je het zo gek kunt maken als je zelf aankan.

Bron: Famme.nl

Bron: Pinterest

  1. Een Scandinavisch tintje met kleur

Dit is zo’n leuke kast omdat het een moderne uitstraling heeft. Het lijkt wel een duur designstuk! Helemaal hip in deze tijd.

Bron: Interiorjunkie.nl

  1. Stuva- bureau en opberger

Wij hebben de Stuva bank en ladekast ook in onze woonkamer. Echt ideaal om al het speelgoed op te bergen en een mini bureautafel aan te koppelen. Niet echt een hack, maar wel een IKEA tip die ideaal is voor je huis.

Bron: Littledeer.nl

 

  1. Kallax- Poppenhuis

Met dit populaire kastje en een stukje muur, maak je een eigentijdse poppenhuis. Op de foto is de kast niet geverfd. Maar ook die kun je natuurlijk een fris kleurtje geven.

Bron: happinessbybeaudine.nl

  1. Kallax- Een walk-in closet

Mocht je ruimte over hebben in huis dan kun je natuurlijk ook een mini walk-in closet voor je kindje maken. Helaas hebben wij daar straks geen ruimte voor.

Bron: pinterest

  1. Lack- Lego tafel

In de kinderkamer of een speelhoekje kan zo’n tafel een succes zijn. Ik zag ook een variant met duplo voor de iets jongere kindjes.

Bron: famme.nl

  1. Auto magneetstrip

Dit is wat dat betreft echt een keeper voor Jayson zijn kamer. Hij is dol op autootjes. Helaas zijn de Toet Toet auto’s niet magnetisch, want die zijn echt favoriet.

Bron: Crafted sparrow

  1. Hip krukje

Heel simpel en tegelijk super stijlvol. Dit is nou een klus die ik wel zou aandurven.

Bron: xazoe.nl

 

  1. Leuke opbergers

Straks moet ik veel van deze handige opbergers in huis halen. Middagje werk en je hebt een uniek item.

bron: kinderkamerstylist.nl

Bron: famme.nl

 

Ik hoop dat je weer wat inspiratie hebt om je meubels weer wat op te frissen. Op pinterest zijn er 101 varianten en nog meer hacks te vinden. Pin er dus op los en heel veel succes!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Jennifer

Gek genoeg voelt deze 'Meet the mama' wel een beetje als een ode. Want ik mag vandaag iemand portretteren om...

Sluiten