Blogs Zwanger

10 top aankopen voor een baby

Vorige week deelde ik welke 10 grootste miskopen ik deed toen ik zwanger was. Daar kwamen ontzettend veel reacties op binnen en ik vond het enorm leuk om te lezen. Sommigen konden zich helemaal in mijn miskopen vinden, anderen noemden mijn miskopen juist fantastisch. Het gaf me het idee om ook eens mijn 10 top aankopen op een rij te zetten. Misschien hebben jullie er wat aan! Ik ben ook weer benieuwd naar jullie musthaves!  

Mijn 10 top aankopen voor een baby op een rij

Kleine note: sommige van deze producten heb ik gekregen voor een review. Maar ik krijg er niet voor betaald om ze nu te noemen. Ze staan in de lijst omdat ik ze in mijn persoonlijke top 10 vind horen. Ik noem mijn favorieten in willekeurige volgorde.

1.  Een XL hydrofiele doek

Deze kreeg ik als kraamcadeautje van een collega. Gewoon te koop bij de Hema! Wat super handig is deze doek! Ik gebruik hem bijvoorbeeld als we naar het zwembad gaan of naar het consultatiebureau. Dan wordt namelijk altijd aangeraden een dekentje mee te nemen, omdat je baby wordt nagekeken in zijn luier of romper. Nou de XL doek komt dan mooi van pas!

2. De Stokke newborn set

Deze set kreeg ik voor een review en kan ik je echt aanraden. Ik heb hem nu uitgeleend aan een vriendin, omdat ik er super enthousiast over ben en hem haar aan kon raden. Het is een soort ei waar je je newborn in kan leggen. Ik vond het zo schattig om de kleine al zo aan tafel bij ons te hebben. Daarnaast vond ik het ontzettend handig toen ik Josia eenmaal hapjes eten gaf. Geen gedoe met een wippertje of baby op schoot. En de hoes is uitwasbaar, dus dat is ook wel zo fijn. Het zitje hoort overigens bij de Tripp Trapp, dus die moet je dan wel hebben

Een mini Josia

3. Een draagdoek

Bij mijn oudste heb ik dit niet gebruikt, maar bij mijn tweede wel en sindsdien ben ik om. Ik vond het in het begin fantastisch, omdat ik zo mijn handen vrij had om andere dingen te doen. Ook bleef Josia er erg rustig door en viel hij snel in slaap. Verder is het super handig als je bijvoorbeeld naar een plek gaat waar je moeilijk met de kinderwagen kunt lopen. Bijvoorbeeld op een festival of op vakantie. In februari gingen wij naar Rome en daar was het super handig om hem in de draagdoek te hebben zodat ik de buggy niet alle trappen op hoefde te tillen.

Deze draagdoek is van Bam+Boe

Nu Josia wat groter is, gebruik in de Stokke MyCarrier (buik- en rugdrager vanaf 4 weken tot 3 jaar). We waren de afgelopen twee weken op vakantie in Kroatië en Venetië en toen heb ik er ontzettend veel gebruik van gemaakt. Het liep makkelijk in de wat oudere steden i.v.m de hobbelpaden daar, maar het was ook handig om te hebben zodat de oudste af en toe in de buggy kon. Ook een pluspunt van deze draagzak: mijn man vond hem stoer genoeg om ook te dragen haha. Ik vind het ook zo schattig dat Josia in deze draagzak lekker om zich heen kan kijken, hij maakt dan allerlei heerlijke geluidjes.

4. Inbakerdoek

Deze heb ik geleend van Jennifer en vond ik echt ontzettend handig. Josia sliep wat onrustig en met de inbakerdoek ging het gelijk een stuk beter. Zo kon hij zichzelf niet slaan met zijn handjes. Ook denk ik dat het baby’s een geborgen gevoel geeft, wat ze in de buik gewend zijn. Die van Jennifer was van Pacco.

5. Sock-ons

Dat zijn houdertjes die je om de voetjes van je kind kunt doen, zodat de sokjes niet uitgaan. Hoe ideaal is dat! Ik vond ze echt heel handig. Je kunt ze bij babyzaken als Prenatal en Baby-Dump kopen, bij sommige speciale kinderwinkeltjes en anders gewoon online.

6. Een tassenhaak voor aan de kinderwagen

Ik kocht bij de Baby-dump een haak voor aan mijn kinderwagen, zie de foto bovenaan. Daar kan ik mijn tas(sen) aan ophangen. Wat een ideale uitvinding en je kunt hem ook scoren via AliExpress voor 4,01 dollar. Later zag ik ook dat je kleine tasjes kunt kopen die je aan de kinderwagen kunt ophangen, dat is ook erg handig! Zie bijvoorbeeld onderstaande variant.

Dit tasje is 7 dollar via AliExpress

7. Een automatische muziekmobiel voor in de box

Ik had zelf geen automatische, maar zo eentje die je aan kon draaien. Maar ik zet de automatische er toch stiekem tussen omdat ik bij vrienden heb gezien hoe fantastisch die zijn. Je hebt bijvoorbeeld varianten met klassieke muziek (ook gelijk een goede muzikale opvoeding haha). Het zijn boxmobielen die dus automatisch draaien en ondertussen een rustgevend muziekje spelen. Heerlijk om je kleintje rustig te laten worden in de box. Je kunt het onderdeel dat muziek maakt ook los kopen via AliExpress voor 5 dollar en 14 cent.

8. Slabbetjes die je kunt afnemen met een doek

Oh wat knoeien die mini’s toch veel. Ik vind slabbetjes die je kunt afnamen met een doekje echt ideaal. Veel makkelijker dan die stoffen varianten die je in de wasniche moet gooien. Hier haal je gewoon even een doekje overheen en klaar. Ze zijn te koop bij de Hema. Je hebt ook varianten waar een soort bakje (of zakje) onder hangt, daarmee voorkom je helemaal een boel geklieder. Deze zijn bijvoorbeeld te koop bij de Ikea.

9. Een muziekdoosje

Wij zijn thuis erg voorstander van een bedritueel. Elke avond doen we hetzelfde. We geven de kids vitamines, poetsen de tanden, wassen hun snoetjes en handen en daarna doen we de pyjama’s (en eventueel slaapzak) aan. Verder lezen we altijd een boekje, zingen we een liedje en bidden we voor ze. Als we daarna de kamer uitlopen zetten we altijd een muziekdoosje aan. We kregen die als kraamcadeautje van Jennifer en haar man Yosef. Wat een leuk idee ook om te geven!

10. Een knuffeltje (+reserve!!)

In het kader van datzelfde bedritueel hebben Eljada en Josia ook allebei hun eigen knuffeltje. Die gaan altijd mee bij het slapen gaan. Wat ik ook ideaal vind: als ik wil dat ze bijvoorbeeld in de auto gaan slapen geef ik het knuffeltje ook aan ze. Ze gaan dan gelijk in kroelstand: ideaal! Het is trouwens aan te raden om er twee te kopen, voor als je er één kwijtraakt of in de wasmachine moet. Was ze dan wel af en toe even samen zodat de geur over wordt gedragen.

Jaapie en Knuffie

Ik kan nog veel andere producten noemen zoals bijvoorbeeld de Bumbo Floor Seat of een buggy die in ligstand kan, maar bovenstaand lijstje is mijn top 10. Wat zijn jullie musthaves voor de baby? Laat het hieronder weten! 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

13 Reacties

 • Reply
  Stephanie
  22 augustus 2017 at 09:33

  Wij hebben de Stokke Steps. In het begin dacht ik echt wat een miskoop, maar nu ze bijna 3 maanden is, vind ze het leuk in de wipper en aan tafel. De wipper kan je heel makkelijk in de stoel klikken. Die rassenhaak ga ik even opzoeken, ik vind mijn luiertas ook zo vervelend aan die wagen dat dat misschien wel een oplossing is.

  • Reply
   Hanna
   22 augustus 2017 at 13:44

   Oh wat handig zeg!! Vind hem er leuk uitzien ook! En de tassenhaak is echt een aanrader! 😉

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  22 augustus 2017 at 10:59

  Ik twijfel nog over de stokke new Born set…ook omdat we er dan meteen nu al eens stokke bij moeten kopen.
  Die muziekmobiel ga ik wel echt aanschaffen.

  • Reply
   Hanna
   22 augustus 2017 at 13:44

   Ohjah dat snap ik, dat is dan wel ineens een groot bedrag. Misschien een tweedehandse?

 • Reply
  Taliet
  22 augustus 2017 at 12:27

  Hier waren de Babybjorn wipstoel, Chicco muziekdoos kubus, inbakerdoek en draagzak echt onmisbaar! Had de draagzak en wipstoel tweedehands aangeschaft dus hoeft ook echt niet duur te zijn. Voor de volgende zou ik graag zo’n babynestje en Zazu knuffel (met hartslag) willen proberen. 🙂

  • Reply
   Hanna
   22 augustus 2017 at 13:45

   Leuk dat je even je favorieten noemt! Welke draagzak had je? En de Zazu knuffel lijkt mij ook echt super leuk als we ooit nog een derde krijgen haha!

   • Reply
    Taliet
    22 augustus 2017 at 20:08

    Ik had eerst de draagdoek HopTye van Hoppediz, maar ik was niet goed in knopen en daardoor zat hij ook nooit lekker. Heb die toen verkocht en heb nu een Ergobaby draagzak. Die bevalt super goed!

 • Reply
  Annelies
  22 augustus 2017 at 13:59

  Grappig ik gebruik veel dezelfde producten, draagdoek, stokke carrier( ook zo grappig dat ze evt vooruit kunnen kijken op de buik), de stokke newborn, en een inbakerdoek. De xl hydrofieldoek heb ik eigenlijk nog nauwelijks gebruikt.

  • Reply
   Hanna
   22 augustus 2017 at 14:53

   Ah goed zeg, zelfde musthaves dus! Dat naar voren kijken in de MyCarrier is inderdaad ook super leuk!

 • Reply
  Linda
  22 augustus 2017 at 14:32

  Bij ons staat de puckababy bevenaan! Onze dochter heeft er altijd zo goed in geslapen en sliep binnen no time door! Het is even lastig met het ontwennen van de inbakerslaapzak, maar ik vond het een uitvinding!

  • Reply
   Hanna
   22 augustus 2017 at 14:54

   Ohja die heb ik wel eens voorbij zien komen, handig zeg!

 • Reply
  Amber
  22 augustus 2017 at 14:48

  Wat een leuk en handig stuk!
  Ik had een vraagje; onder welk kopje op AliExpress kan ik zo’n handig tasje vinden voor aan de kinderwagen?

  Liefs!

  • Reply
   Hanna
   22 augustus 2017 at 14:54

   Hi Amber! Dankjewel ! 😉 Ik heb een linkje aan het artikel toegevoegd naar het tasje! Ik zocht op ‘tassen kinderwagen accessoires’! Succes! X

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Vaderschap is grenzen laten opzoeken

  Het vaderschap... ergens in Scott's eerste levensjaar heeft Hans een artikel gelezen over de rol die vaders in de opvoeding...

  Sluiten