Blogs

10 handige aankopen voor een baby (part 2)

IMet drie kids heb ik inmiddels echt wel een voorkeur voor bepaalde producten. Ik deed in de afgelopen 5 jaar miskopen, maar er zijn ook zeker producten die ik je kan aanraden. In deze (niet-gesponsorde)blog deel ik 10 handige aankopen voor een baby. Het is overigens al deel 2, want ik maakte eerder ook al eens zo’n lijstje! 

10 fijne producten als je een baby krijgt/hebt 

1. De Cocobelt

Elke keer als ik hier mee over straat ga, krijg ik er wel een opmerking over. Dit ding is ook gewoon zo handig. Het is een riem die je aan de maxi-cosi doet zodat je die kan dragen aan je schouder. Ik heb hem gekocht bij Olivia omdat ik ’s ochtends elke keer met drie kinderen naar de basisschool moet. Al dat gesleep vond ik toch wat veel worden. Uitkomst: de Cocobelt. Ze zijn nieuw 20 euro en op Marktplaats scoor je hem al voor 5 euro.

2. Een borstvoedingsdoek

Laat ik dit vooral bij mezelf houden. Ik houd er niet van om in het openbaar te voeden. Ik neem dan vaak een grote doek mee of ga ergens anders zitten. Een hydrofiele doek wordt nog wel eens weggetrokken als de kleine iets groter is en daarom is een borstvoedingsdoek zo handig. Onlangs werd er een nieuwe gelanceerd die 150 euro kost. Daarbij werd gedaan alsof het helemaal nieuw is, maar in verschillende webshops en op AliExpress vind je deze cover al jaren. Voor 8 euro ben je klaar! Aan de bovenkant zit overigens een hard stukje zodat er genoeg lucht bij je kind komt en zodat je tijdens het voeden naar hem/haar kan kijken. Ideaal!

3. Een draagzak

Ik heb meerdere draagdoeken- en zakken en ben daar zo blij mee. In de eerste periode vind ik een rekbare draagdoek heel prettig, maar daarna vind ik een kliksysteem heel fijn. Ik heb sinds kort een Tula Free-To-Grow via Dragen in Schagen en het is ontzettend makkelijk om om te doen. Sommige mensen vinden een rekbare doek nog wat lastiger ivm het knopen, maar een Tula klik je zo vast. Ideaal! Hij is er in meerdere leuke prints of juist basic en gaat mee tot maat 86. Je kunt er dus even mee vooruit! Wij gebruiken zo’n draagzak ook veel op vakantie. Zoveel gemakkelijker dan een kinderwagen!

4. Het boekje ‘Baby ziet’

Dit boekje zag ik voorbij komen op Instagram en heb ik zelf ook gelijk aangeschaft. In het boekje staan simpele patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby s. Het zijn tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming moeten stimuleren. Ik zet hem naast mijn kleine in de box en dan kan ze er heel verwonderd naar staren. Hij is 10 euro op Bol.com en anders een paar euro op Marktplaats. Ook leuk om te geven als kraamcadeau trouwens.

5. Elektrische babykruik

In plaats van de standaard heet water kruik, bestaan er tegenwoordig ook veel elektrische babykruiken. Die van KooZzi was ook eens Baby Product van het Jaar. Er bestaan verschillende merken. De prijs varieert tussen de 21 en 24 euro.  Er zit dan ook een zakje omheen.

6. Magnetronstoomsterilisator

Elke dag weer kook ik alle flesjes uit en de losse onderdelen van mijn kolf. Er is een vele simpelere methode en dat is een magnetronstoomsterilisator (goed galgje-woord). Ik vind het nu te laat om hem zelf nog aan te schaffen, maar wilde dat ik dit gelijk bij de eerste had gedaan. Want met 28 euro (van Avent bijvoorbeeld) is het ook helemaal niet duur.

Je doet de onderdelen met water in de magnetron en na 2 minuten is het klaar!

7. Een druiprekje

Dit is zo handig! Als je alle onderdelen hebt uitgekookt en bijvoorbeeld te drogen legt op een theedoek, neemt dat best veel ruimte in beslag. Veel gemakkelijker is het om alle onderdelen op een druiprekje te hangen. En zo droogt het ook beter omdat de opening naar beneden hangt. Het rekje scoor je al voor 4 euro bij bijvoorbeeld de Prenatal.

8, Overslagrompertjes.

Deze dingen zijn echt top. Zeker met van die spuitluiers aan het begin. Je kunt overslagompers dan gemakkelijk uitkrijgen en hoeft de vieze poep niet over het hoofd van je baby te halen. Het klinkt heel vies, maar zo is het nou eenmaal haha. Overigens vind ik die van Z8 helemaal top, want die heeft twee rijen drukknoopjes aan de onderkant. Zo kun je de romper eerst heel klein gebruiken en als je baby eruit groeit, gebruik je dan de onderste rij drukknoopjes.

9. Noppies babysokken

Ik wil geen andere babysokken meer. Deze zitten echt perfect en gaan niet uit door het getrappel. Ideaal.

10. Een omslagdoek met een maxi-cosi gat erin

Bij de eerste twee had ik dekentjes zonder maxi-cosi gat, maar ik heb er nu 1 die dat wel heeft en dat is echt mega handig. Hij blijft goed zitten en je wikkelt je baby er lekker warm in. Je kunt de doek ook buiten de maxi-cosi gebruiken. Het gat valt niet op omdat er een stukje stof overheen valt. Dus dan heb je een mooie wikkeldoek en een fijne maxi-cosi doek. Bij Olivia heb ik een witte doek van Koeka gekocht, die was ook erg mooi voor de foto’s!

Heb jij nog aanvullingen? Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat! 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Je man tijdens een bevalling

Het is in de ochtend. Angela* heeft al een aantal uren weeën. Haar man weet zich geen raad. Gelukkig heeft...

Sluiten